Cum se analizează un meci de fotbal pentru pariuri?

Pariurile sportive sunt 80% transpirație și 20% inspirație, spun cei cu experiență în branșă. Rugați să detalieze, ei vorbesc despre cât de importantă este analizarea fiecărui meci pus pe bilet. O analiză corect făcută nu ar trebui să ia mai puțin de 20 de minute.

Casele de pariuri online oferă sute de opțiuni de pariere pentru un meci mai important, grupate pe categorii numite „piețe”. Astfel, există piața „Rezultat final”, piața „total goluri peste/sub”, piața „total cornere peste/sub” ș.a.m.d. Fiecare piață este formată din mai multe selecții. De exemplu, piața „Rezultat final” are selecțiile „1” – victoria echipei gazdă, „2” – victoria echipei oaspete, „X” – egal. Piața „total goluri peste/sub” are selecțiile: peste/sub 2.5 goluri, peste/sub 1.5 goluri etc.

Fiecare meci trebuie analizat mai întâi la general, apoi atenția trebuie să se îndrepte către cifrele și factorii care au cea mai mare influență asupra deznodământului selecției alese. Dacă vreți să pariați pe rezultat final, are mai puțină relevanță câte cornere au fost în meciurile anterioare ale echipelor implicate.

De precizat din start: este recomandat să pariați doar pe echipe pe care le cunoașteți. Altfel, nu puteți ști care este adevărata valoare a știrilor pe care le găsiți despre meci. Fiecare informație este ca o piesă dintr-un puzzle. Cele mai bune pariuri sportive la fotbal sunt cele plasate având o imagine de ansamblu bine conturată asupra fiecărui eveniment inclus pe bilet.

Așadar, pe primul plan sunt informațiile care au importanță oricare ar fi selecția aleasă:

 • locurile ocupate în clasament de cele două echipe. Corelând cu obiectivele stabilite pentru sezonul curent, se poate deduce ce motivație are fiecare formație. Atunci când este un derby (local, regional, de tradiția) contează mai puțin pozițiile din clasament. Motivația este oricum la cote înalte
 • forma fiecărei echipe (rezultatele înregistrate în ultimele 5 meciuri)
 • bilanțul echipei gazdă în meciurile jucate pe teren propriu
 • bilanțul echipei oaspete în meciurile jucate în deplasare
 • istoria confruntărilor directe
 • programul fiecărei echipe (o formație care luptă pe mai multe fronturi – campionat, cupă, cupe europene – joacă din 3 în 3 zile și este mai obosită decât una care are un meci pe săptămână)
 • absențele din fiecare echipă (dacă cunoașteți bine echipele, știți care absență este importantă și care nu contează atât de mult)
 • echipele probabile
 • starea suprafeței de joc (de obicei, pe un teren îmbibat de apă se construiește greu, deci valorile se nivelează. În plus, jucătorii obosesc mai repede, nu își mai controlează intrările, deci vor fi mai multe cartonașe galbene).

Aceste informații se culeg din mai multe surse: site-uri de statistică, site-uri de sport, emisiuni tv de profil, site-urile și paginile de Facebook ale echipelor, site-uri ale suporterilor, ziare naționale și locale ș.a.m.d. Trebuie alcătuită o bază de date care să cuprindă link-uri spre aceste surse de informare.

După găsirea informațiilor de interes general, atenția se îndreaptă spre datele relevante pentru selecția aleasă. Pentru exemplificare, ne vom raporta doar la cele mai populare piețe.

Rezultat final 1, X, 2

Dacă pariați pe rezultatul meciului, pe lângă informațiile trecute în revistă mai sus, este bine să țineți cont de:

 • rezultatele înregistrate de fiecare echipă cu adversari similari. De exemplu, dacă FCSB o întâlnește pe UTA Arad, care este pe locul 7, analizați rezultatele obținute anterior de „roș-albaștri” în confruntările cu echipe aflate la momentul respectiv pe locurile 6-8
 • ultimele 5 rezultate înregistrate de echipa gazdă pe teren propriu
 • ultimele 5 rezultate înregistrate de echipa oaspete în deplasare
 • rezultatele din meciurile directe disputate pe terenul pe care se va juca partida pe care pariați
 • atmosfera din fiecare lot (poate jucătorii vor să scape de antrenor și vor juca intenționat sub valoarea lor)

Total goluri peste/sub

Suplimentar față de informațiile de interes general, pentru pariurile pe total goluri mai sunt relevate:

 • câte goluri s-au marcat în ultimele 5 meciuri jucate acasă de echipa care are statut de gazdă
 • câte goluri s-au marcat în ultimele 5 meciuri jucate în deplasare de echipa care are statut de oaspete
 • câte goluri s-au marcat în meciurile directe disputate pe terenul pe care se va juca partida pe care pariați

Total cartonașe galbene peste/sub

Informațiile de context sunt foarte importante pentru un pariu pe cartonașe galbene. Este bine să cunoașteți:

 • gradul de nervozitate din fiecare echipă (vor fi predispuși la avertismente jucătorii neplătiți, sau cei care nu au mai câștigat demult un meci);
 • media cartonașelor galbene/meci pentru fiecare echipă în competiția respectivă;
 • media cartonașelor galbene/meci acordate de arbitrul de centru în sezonul curent.

Oricare ar fi piața de pariere, gândiți-vă ce factori sunt importanți pentru selecția aleasă și nu tratați cu superficialitate această etapă a analizării meciului. Este o greșeală pe care o comit toți cei care pierd bani la pariuri.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cum se analizează un meci de fotbal pentru pariuri?"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*