2/0 CEL MAI PERICULOS SCOR

De-a lungul timpului s-au efectuat mai multe studii și s-a demonstrat că scorul de 2-0 poate fi extrem de periculos. Se întâmplă acest lucru deoarece psihologia echipelor într-un joc cu scorul de 2:0 provoacă echipa în dezavantaj să lupte.

Excesul de încredere este o situație inacceptabilă în orice sport, dar, în special în fotbal. Sunt multe cazuri în care echipa câștigătoare își pierde avantajul din cauza acestei atitudini. studiilor, există un scor care generează prea multă încredere și este mai înșelător decât pare: 2-0. Avantajul de două goluri poate fi extrem de greu de gestionat și total reversibil pentru adversari. Află din acest articol tot ce trebuie să știi despre acest scor imprevizibil.

Încrederea echipei care conduce

La scorul de 2:0, echipa aflată în avantaj începe să aibă încredere și acest lucru nu este unul favorabil. Pentru că atunci când scorul este 1:0, nu există nicio certitudine că jocul se va termina așa.

Un alt gol poate apărea în orice moment, chiar și atunci când echipa se află în dezavantaj. Acest lucru este observat și în cadrul cotelor de la cele mai populare case de pariuri sportive pe care le găsim pe beturi. Prin urmare, decalajul minim în scor nu dă nimic în mod deosebit echipei care câștigă. 

Decalajul, care va da încredere echipei, pleacă de la 2 sau mai multe goluri, deoarece cu scorul de 3:0 adversarul este deja deprimat din punct de vedere moral. Există, desigur, și excepții, precum meciul dintre Milan și Liverpool din finala Ligii Campionilor. Liverpool, după ce a pierdut prima repriză cu scorul de 3:0, după pauză a putut să revină în joc și să se întoarcă meciul în jur, egalând în 6 minute, iar în prelungiri a reușit să obțină o victorie. Însă, echipa în avantaj nu ar trebui niciodată să abordeze un joc mai lejer, în ideea că au deja o diferență de 2 goluri.

Echipa, având un avantaj pe tabela de marcaj, își permite să se relaxeze puțin, pierde mingea nerezonabil și încă o dată își permite să treacă peste poartă, în loc să controleze jocul. Drept urmare, se fac cele mai simple greșeli, iar acum scorul de pe tabela de marcaj este deja 2:1. Echipa principală începe să revină în joc, dar este prea târziu. Adversarul, după ce a prins curaj, începe să joace mai activ. Cu alte cuvinte, un scor de 2:0 este punctul în care o echipă poate fie să câștige 3:0, fie să piardă 2:3 etc.

Presiunea echipei care pierde

Scorul despre care discutăm în acest articol este cel care pune antrenorii în cel mai mare stres. Motivul este foarte simplu. Când conduci cu 1-0, ești în continuare concentrat și atent, pentru că o lovitură și scorul va fi egal. Dar cu 2-0 jucătorii se relaxează uneori, pentru că există un decalaj, iar adversarul înțelege undeva în interior că șansa de a salva jocul este mică. 

Cu toate acestea, există riscul ca echipa învinsă să reducă diferența prin înscrierea unui gol și să se îmbunătățească și să încerce foarte mult să înscrie o secundă. În același timp, va fi foarte greu pentru cei relaxați să-și recapete concentrarea anterioară. Așadar, această presiune a echipei care se află în dezavantaj își poate pune amprenta asupra jocului general.

Echilibrul jocului

Când scorul este 2:0, echipa de conducere se relaxează și se așteaptă ca adversarii să nu aibă timp să mai obțină o victorie. În acest moment este stricat echilibrul jocului. În același timp, echipa care pierde poate fie să-și piardă speranța de a depăși și, de asemenea, să se relaxeze, fie să depună mai multe eforturi pentru a egala sau chiar a merge înainte. 

Așadar, chiar și în cazul acestui scor ar trebui păstrat un echilibru al jocului în care ambele echipe să joace în mod normal. Fiind atât de imprevizibil, este o greșeală totală ca una dintre echipe să se relaxeze cu gândul că nu mai poate fi învinsă sau că nu mai are nicio șansă să egaleze.

Concluzie

Există mai multe situații în care echipele își pierd speranța într-un meci, iar una dintre acestea este scorul de 2:0. Pe de altă parte, acest scor reprezintă și un motiv pentru echipa aflată în avantaj să se relaxeze. Ambele situații sunt greșite și ar trebui evitate pentru că, așa cum am discutat în acest articol, scorul de 2:0 este unul periculos și imprevizibil.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *