Înotătorii fălticeneni au început în forță Naționalele

Complexul Sportiv de Natație Otopeni găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Înot în bazin de 50 de metri pentru seniori, tineret și juniori 1 și 2.

La această competiție participă și cinci sportivi crescuți de Luis Lăcătuș și Andrei Pinticanu la ACS “Nada Florilor” Fălticeni, care sunt legitimați acum la Dinamo București. Este vorba despre Daria Silișteanu, Aissia Prisecariu, Alecsia Tenciu, Daria Asaftei și David Zarojanu.

Cele mai importante rezultate în primele zile de concurs au fost reușite de Daria Silișteanu și Aissia Prisecariu, care au câștigat aurul și, respectiv, argintul la toate cele trei categorii de vârstă ale probei de 100 metri spate. Cele două fălticenence și-au trecut în cont și câte o medalie de argint în proba de 50 metri fluture categoria Juniori 1. Daria Silișteanu și Aissia Prisecariu vor mai lua startul în probele de 50 metri spate și 200 metri spate.

Alecsia Tenciu a câștigat argintul la categoria seniori și tineret a probei de 200 metri bras și aurul la cea de juniori 1, fiind urmată pe podium de fiecare dată de colega sa Daria Asaftei. Cele două fălticenence s-au calificat de pe primele locuri și în finala probei de 50 metri bras, Daria stabilind chiar un nou record național la categoria juniori.

Nu în ultimul rând, David Zarojanu a câștigat medalia de bronz în proba de 200 metri liber categoria Juniori.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *