FOTO | Cosmin Pascari a făcut „tripla” în 2016 . Top 10 sportivi de la CSM Suceava

premii-csm-suceava

Clubul Sportiv Municipal Suceava si-a premiat cei mai buni sportivi din anul competitional 2016. Oficiata in prezenta directorilor Vasile Baitan si Valerica Gherasim, festivitatea de premiere de vineri i-a avut in prim plan pe sportivii de la sectiile de canotaj si atletism. In total, sportivii legitimati la CSM Suceava au strans pe parcursul acestui an un numar de 138 de medalii la competitiile de seniori, tineret si juniori si cadeti, plus alte 9 in intrecerile pentru copii.

Pentru al treilea an consecutiv, cel mai valoros sportiv al clubului a fost desemnat canotorul Cosmin Pascari. Sportivul pregatit de Ioan Despa se poate lauda in 2016 cu un titlu mondial obtinut cu echipajul de patru rame al Romaniei la Campionatele Mondiale pentru tineret si juniori de la Rotterdam, dar si cu un titlu de vicecampion european la doua rame, obtinut in Lituania.

Pascari: “A fost un an exceptional pentru mine”

cosmin-pascariA fost un an exceptional pentru mine, cu medalii si chiar un record mondial. Nici eu nu ma asteptam la asemenea rezultate. Multumesc Primariei din Suceava pentru sustinere si pentru efortul pe care il face pentru a ma tine la CSM Suceava, unde imi doresc sa raman cat mai mult. Anul viitor mi-am propus sa devin campion mondial la tineret si poate prind si o barca la seniori. Totul este posibil…”, a  declarat Cosmin Pascari, care ocupat locul 2 la categoria juniori intr-un top national realizat de Federatia Romana de Canotaj la finalul anului 2016.

Canotorii au dominat clasamentul intocmit de CSM

Pascari a fost secondat in ierarhia realizata de CSM Suceava de canotoarea Larisa Rosu, urmata pe locul 3 de o alta canotoare, Elena Danut, si de atleta Andreea Doroftei. Celelalte pozitii ale clasamentului au fost ocupate in ordine de: Andrei Gafita (atletism) si Alexandru Ciobaca (canotaj), Andrei Danila (tir cu arcul) si Teodor Horatau (lupte), Ioana Trufin (tir cu arcul) si Constantin Staut (canotaj), Florin Artenie si Marian Toma (ambii canotaj), Mikailo Kostach (tir cu arcul) si Constantin Hutuleac (lupte), Ciprian Loghin (canotaj) si Catalin Suhani (atletism), Stefanita Rusu (rugby) si Alexandru Rata (volei).

Vezi o galerie FOTO realizata de Daniel Vatamanu!

Festivitatea nu i-a ocolit nici pe oamenii care au pus umarul la performantele sportivilor, este vorba de antrenorii: Cristina Casandra (atletism), Elena Tampau (atletism), Silviu Casandra (atletism), Radu Mihalescu (atletism), Anducu Vornicu (box), Ioan Despa (canotaj), Daniel Ciubotaru (lupte), Constantin Curelar (hochei), Constantin Vlad (rugby), Vasile Conache (rugby), Stefan Buiucliu (tir sportiv), Andrei Bolohan (lupte) si Victor Pancu (volei).

20 de sportivi convocati la loturile nationale

Fata de anul trecut, 2016 l-a adus sportivilor de la CSM Suceava un plus de aproape 20 de medalii, a subliniat directorul Vasile Baitan. „A fost mai bine decat anul trecut. Am obtinut cu 20 de medalii in plus si am avut 20 de sportivi convocati la loturile nationale. Tin sa le multumesc sportivilor si antrenorilor. Au fost niste rezultate obtinute cu munca si transpiratie. Intr-un an in care am stat mai rau cu banii, ne-am descurcat onorabil. Multumim Ministerului Tineretului si Primariei. Fara banii lor nu puteam obtine aceste performante„, a declarat Baitan.

Sunt uimit de rezultatele obtinute in acest an. Daca mai aveam si un sportiv calificat la Olimpiada era un an extraordinar de bun. Sa nu uitam ca am avut totusi o reprezentata la Rio, pe Gianina Beleaga, formata la CSM Suceava de antrenorul Ioan Despa. Tin sa multumesc antrenorilor, sportivilor si familiilor lor pentru sacrificiile facute pe parcursul acestui an„, a adaugat directorul adjunct al CSM Suceava, Valerica Gherasim.

Prezent la festivitatea de vineri, directorul DJTS, Petru Enache, spera ca CSM Suceava sa produca un sportiv pentru Jocurile Olimpice din 2020. „Sunt niste rezultate absolut normale pentru clubul CSM Suceava si tin sa le urez sportivilor succes in anii urmatori. Urmeaza un nou ciclu si poate, la Olimpiada de la Tokyo, vom vedea un sportiv care in drumul lui spre performanta a trecut si pe la CSM Suceava”, a conchis Petru Enache.

COMENTARII:

2 Comentarii la "FOTO | Cosmin Pascari a făcut „tripla” în 2016 . Top 10 sportivi de la CSM Suceava"

  1. Un Craciun binecuvantat,GAZETA DE SUCEAVA!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*