Cupa Mondială, la Dorna

Vatra Dornei va deveni timp de zece zile gazda celor mai importante competitii internationale de sanie. Federatia Internationala de Sanie, in colaborare cu Federatia Romana de Bob si Sanie si Clubul Sporturilor de Iarna din Vatra Dornei organizeaza, in perioada 22 februarie – 3 martie, doua etape de Cupa Mondiala de sanie pe pista naturala, plus o etapa de Cupa Europeana, toate pe partia “Bucovina” din Vatra Dornei.

Etapa a 5-a de Cupa Mondiala va debuta vineri, la ora 10.00, cu o sesiune de antrenament oficial. Concursul propriu-zis va incepe sambata dimineata, la ora 10.00, se desfasura pe patru categorii (individual masculin, feminin, dublu si echipe si va avea participanti din aproximativ 12 tari, printre care campionii mondiali Ekaterina Lavrentjeva, din Rusia, si Patrick Pigneter, din Italia. Ceremonia de premiere a etapei finale de Cupa Mondiala la sanie pe pista naturala este programata joi, 28 februarie, si il va avea ca invitat de onoare pe Presedintele Federatiei Internationale de Sanie, neamtul Josef Fendt. De asemenea, la eveniment vor mai participa reprezentanti ai Federatiei Internationale de Sanie, ai Federatiei Romane de Bob si Sanie, ai Ministerului Tineretului si Sportului, ai Consiliului Judetean Suceava si ai Primariei Municipiului Vatra Dornei.

Organizarea unei competitii de asemenea rang aduce municipiului Vatra Dornei statutul de ambasador al sporturilor de iarna. Am acceptat cu onoarea propunerea de a sprijini competitia si sunt convins ca, dincolo de reusite din plan sportiv, vom include in bilant un nou moment de triumf al spiritului sporturilor de iarna”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor.

Desfasurarea etapelor finale de Cupa Mondiala si Europeana de sanie pe partie naturala la Vatra Dornei reprezinta un eveniment deosebit pentru sportul din tara noastra. Vreau sa multumesc Federatiei Internationale pentru increderea acordata sportului romanesc, motiv de mandrie, dar si de responsabilitate in dezvoltarea acestui sport in Romania. Cred ca spectacolul sportiv oferit de competitiile de acest nivel va conduce la o crestere a interesului tinerilor pentru sporturile zapezii”, a declarat ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, pentru brosura competitiei.

Pista nou-construita in nord-estul Romaniei debuteaza in circuitul international si ma bucura ca in acest sezon se disputa pentru prima oara doua etape de Cupa Mondiala si una de Cupa Europeana la Vatra Dornei. Organizarea unei asemenea manifestari implica multa munca de pregatire, fara implicarea benevola a iubitorilor sportului ar fi de neconceput.Tin sa multumesc tuturor care au depus eforturi pentru organizarea acestei competitii”, a declarat presedintele FIL, neamtul Josef Fendt.

Partia Bucovina din Vatra Dornei este singura partie cu pista naturala din Romania omologata international.

In sezonul 2012/2013, doar doua tari organizeaza cate trei competitii oficiale: Italia si Romania. In tara noastra, sania se practica in aproximativ 20 de cluburi sportive, printre care doua din Vatra Dornei.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cupa Mondială, la Dorna"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*