FOTO| Burleanu: „Sper ca, data viitoare când vin la Suceava, să găsesc aici un stadion modern şi o echipă de Liga I”

Razvan Burleanu a avut agenda plina pe timpul vizitei pe care a efectuat-o in cursul zilei de duminica la Suceava. Venit in nordul Moldovei impreuna cu secretarii generali Radu Visan si Gabi Badescu, directorul departamentului de dezvoltare, Ciprian Paraschiv, si reprezentantul cluburilor de futsal in Comitetul Executiv, Cristian Vornicu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal si-a inceput ziua in aula Liceului cu Program Sportiv, unde a luat parte la Adunarea Generala a membrilor afiliati la Asociatia Judetena de Fotbal.

Vezi aici o galerie FOTO!

Invitat la pupitru, Razvan Burleanu a salutat modul in care AJF Suceava s-a implicat in dezvoltarea fotbalul judetean si si-a manifestat speranta ca, data viitoare cand va ajunge in calitate de presedinte FRF in municipiul Suceava, va gasi aici un stadion nou si o echipa de Liga I. “Este prima data de cand sunt presedinte cand particip la o Adunare Generala a unei Asociatii Judetene de Fotbal si asta pentru ca sunteti primii care m-ati invitat. Am venit cu mare drag pentru ca, pana la urma, cluburile reprezinta inima fotbalul, iar ca presedinte de Federatie trebuie sa fii cat mai aproape de ele. Aveti in judetul Suceava un fotbal care merge din ce in ce mai bine, cu doua echipe de Liga a II-a, cinci echipe de fotbal feminin si aproape 60 de cluburi afiliate la AJF. Vreau ca data vitoare cand am sa vin aici, mai precis pentru a treia oara, sa gasesc la Suceava un stadion modern si o echipa de fotbal de Liga I”, a spus Razvan Burleanu, care a primit o placheta din partea gazdei, presedinte AJF Suceava, Ciprian Anton.

Burleanu Anton 1

FRF se zbate sa schimbe Legea Sportului

Seful de la Casa Fotbalului a vorbit si despre eforturile pe care le face FRF pentru a modifica Legea Sportului, astfel incat sa ajute cluburile de fotbal sa primeasca mai usor finantare de la autoritatile locale: “Din pacate, in acest moment exista un sistem de licentiere doar pentru cluburile de Liga I. Cele din esaloanele inferioare nu sunt obligate sa depuna garantii ca pot termina campionatul. De aici si foarte multe cazuri de insolventa. Daca vrem un fotbal sustenabil, daca vrem ca un club sa nu dispara in cativa ani, noi insine trebuie sa ne schimbam. Ca si Federatie, noi am venit cu mai multe propuneri. Am reusit sa schimbam Codul Fiscal, acum ne batem sa schimbam Legea Sportului, astfel incat Primariile locale sa poata finanta echipele de fotbal fara teama unui control financiar”.

Atentie din partea lui Razvan Burleanu au primit si arbitri din corpul judetean, sase dintre ei, proaspeti absolventi, primind carnetele de cavaleri ai fluierului chiar din mana presedintelui Federatiei Romane de Fotbal. Asezat in sala, printre delegatii cluburilor judetene, Razvan Burleanu a urmarit cu ocazia Adunarii Generale si un film de prezentare a competitiilor organizate in ultimul an de AJF Suceava. De asemenea, profitand de faptul ca este singurul for judetean din Romania care a obligat cluburile de Liga a IV-a sa-si filmeze meciurile de pe teren propriu, conducerea AJF a prezentat duminica si o selectie video cu cele mai frumoase goluri marcate in turul acestui campionat.

Burleanu Lungu 1

A salutat investitiile de la campusul LPS

Dupa si-a luat la revedere de la cei prezenti la Adunarea Generala, Burleanu si restul delegatiei au vizitat cantina si noul camin de la Liceului cu Program Sportiv, dupa care s-a indreptat spre terenul sintetic, unde era in plina desfasurare InterLiga Nationala de fotbal pentru copiii cu varste intre 7 si 10 ani. “Vin aici si vad o baza sportiva asa cum trebuie, o baza moderna, cu spatii de cazare si sali de curs. Iar cand ii vezi pe acesti copii de 6-7 ani ca joaca fotbal, bucuria este cu atat mai mare”, a subliniat seful FRF.

Centru de Excelenta? Poate la anul…

Razvan Burleanu a vorbit si despre posibilitatea infiintarii unui Centru de Excelenta la Suceava, un proiect care s-ar putea materializa anul viitor, in baza unui parteneriat cu Primaria Suceava. “Obiectivul nu este neaparat de a deschide un Centru de Excelenta la Suceava. Obiectivul este acela ca, impreuna cu autoritatile locale, sa putem contibui la dezvoltarea fotbalului sucevean. Centrul de Excelenta este doar un instrument care poate sa contribuie la dezvoltarea fotbalului. In momentul de fata sunt trei orase care concureaza pentru deschiderea unui Centru de Excelenta in acest an, este vorba de Deva, Buzaul si Bacaul. Marti sau miercuri se semneaza actele la Deva, mai ramane sa ne decidem intre Buzau sau Deva. Federatia Romana de Fotbal, prin resurse UEFA, FIFA si din mediul privat autothton, va avea posibilitatea ca in 2017 sa investeasca, la nivel national cel putin 3 milioane de euro. Speram ca anul viitor, la Suceava, cu o cofinantare a autoritatilor locale sa mai avem inca un asemenea teren precum cel de la LPS. Mai sunt si cateva proiecte competitionale pe care ne dorim sa se desfasoare la Suceava. Atat timp, cat acest teren va avea si tribune si vestiare va reprezenta un spatiu in care putem organiza fazele nationale ale competitiilor de juniori. De asta suntem astazi aici, pentru a discuta despre proiectele pe care le putem implementa in 2017-2018”, a mentionat Burleanu.

Lungu sustine un parteneriat cu Federatia

Ideea infiintarii unui Centru de Excenta la Suceava este sustinuta si de primarul Ion Lungu. Prezent duminica la LPS, edilul sucevean a declarat ca municipalitatea este gata sa fie un partener de incredere in proiectele pe care vrea sa le demareze FRF in Suceava. “Faptul ca domnul presedinte Burleanu vine cu o propunere corecta de parteneriat in Federatie si autoritatile locale imi da incredere ca Suceava este pe un drum bun. Important este sa avem conditii de Excelenta, iar daca lucrurile merg normal, vom avea si un asemenea Centru la Suceava. Suntem pregatiti sa intram intr-un parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal in aceste proiecte, sa confinantam si sa dezvoltam inca o baza sportiva in Suceava”, a declarat Ion Lungu. Edilul nu a abandonat ideea construirii unui stadion nou in municipiul Suceava. “Avem un proiect de construire a unui stadion nou de 15.000 de locuri. Vom vedea in perioada urmatoare pentru ca trebuie sa avem un echilibru intre nevoile de dezvoltare ale orasului activitatile sportive. In acest an, vom incepe sala polivalenta. In primul rand, avem nevoie de stabilitate la nivelul echipei locale de fotbal. Apoi, vrem si o echipa cu un nume reprezentativ pentru municipiul Suceava”, a precizat Ion Lungu, in cadrul intalnirii cu sefii FRF.

Pe finalul vizitei la Suceava, oficialii de la Casa Fotbalului au tinut sa asiste si la primele meciuri ale turneului final al Campionatului Judetean de Futsal.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

  1. Domnule Burleanu , vreau sa va intreb , chiar ati crezut ce ati spus? Inseamna ca aveti de gand sa stati cel putin cat a stat „Nasul” la FRF , asta daca nu cumva aveti incredere ca traiti mai mult, incat sa ajungeti in guiness book ca si cel mai longeviv om de pe pamant si asta in asteptarea unei noi invitatii din partea ajf Suceava, aceasta venind cand Rapid din localitate va ajunge in Liga 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *