FOTO| Cupa Sucevei la lupte

Sala de atletism a stadionului „Areni” a găzduitsâmbătă Cupa Sucevei la lupte greco-romane pentru copii I, II si III. Cel mai puternic turneu de la acest nivel de vârstă a reunit la start sportivi de la 10 cluburi şi s-a desfăşurat pe parcursul a şapte ore.

La Cupa Sucevei au participat 97 de concurenţi de la cluburile CSM Suceava, LPSSuceava, CSŞ Rădăuţi, CSM Bucovina Rădăuţi, CS Lupte Bistriţa, AS Lupte Bacău, CSŞ Bacău, LPS Botoşani, CSŞ Botoşani şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Suntem foarte mulţumiţi de valoarea copiilor prezenţiîn aceasta competitie. Au venit sportivi bine pregatiti, de la Bacau, Piatra Neamt si Radauti, unde sunt centre foarte bune de pregatire la nivel de copii. Am avut cateva meciuri foarte interesante si viu disputate. Sunt premii constand in diplome si medalii pentru primii clasati. Pe langa principalii organizatori, ne-au mai fost alaturi fosti luptatori ca Sebi Caba, Valentin Stanut si Ilie Gherman”, a declarat antrenorul Andrei Bolohan.

Prezent la Suceava în calitate de antrenor al clubului CSM Bucovina Rădăuţi, cel mai medaliat luptător din istoria României, Ştefan Rusu, s-a declarat dezamăgit de modul în care autorităţile tratează acest sport.

Stefan Rusu„Aici se intalnesc cei mai valorosi copii din zona Moldovei. Aceasta este a doua etapa a competitiei, dupa cea de la Radauti. Sunt o serie de teste bune in perspectiva Campionatelor Nationale care se vor defasura in luna octombrie la Targu Mures. Avem copii buni in zona, dar conditiile sunt foarte grele. Ca sa facem mare performanta trebuie sa ne ajute Ministerul Sportului, daca Comitetul Olimpic nu va face in judetul Suceava un centru de excelenta, macar cu 15 copii, nu vom face performanta. Eu mai am 4 ani si ies la pensie, dar cei care vor ramane vor muri de foame. Aici sunt copii nascuti intre anii 2000 si 2006 care viseaza la consacrare, dar ce le oferi?! Dimineata la dai un sandvis, la amiaza o ciocolata, iar seara cand merg acasa mananca o zamă. Ce-ai facut cu ei?!, a spus Ştefan Rusu.

Iată câştigatorii celor 15 categorii de vârstă:

 

Locul

Greutate

Vârstă

Numele şi prenumele Clubul
I 32kg Copii I Botez Armandu AS Lupte Bacau
I 35 Kg Copii I Botez Igor CSS Bacău
I 42kg Copii I Boicu Valentin CSM Rădăuti
I 38kg Copii I Sîngeorzan Tudor CS Bistriţa
I 100 Kg Copii I Sandu Rareş CSS Botosani
I 28Kg Copii II Scheul Gheorghe CSS Rădăuţi
I 32Kg Copii II Lungu Iulian CSM Bucovina Rădăuţi
I 35Kg Copii II Anghel Iannis AS Lupte Bacau
I 38 Kg Copii II Baicu Gheorghe CSŞ Rădăuţi
I 42 kg Copii II Popovici Giovani CSM Suceava
I 47Kg Copii II Paşcu Antonio CS Botoşani
I 18 kg Copii III Roman Adrian AS Lupte Bacău
I 22 Kg Copii III Fierariu Eduard LPS Suceava
I 25 Kg Copii III Lungu Constantin CSM Bucovina Radauti
I 35 kG Copii III Iwanusesei Artur CSM Suceava

Cupa Sucevei la lupte greco-romane a fost organizată de AsociaţiaJudeţeană de lupte Suceava, Directia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava şi Clubul Sportiv Municipal Suceava.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *