Alin Firfirică, pe locul II la Taipei; Andrei Gag, la ultima medalie pentru CSU Suceava

Alin Firfirica

Alin Firfirică a ocupat locul secund în concursul de aruncarea discului din cadrul Jocurilor Mondiale Universitare de la Taipei. Aceasta este a doua medalie obținută de atleții Clubului Sportiv Universitar din Suceava, după bronzul câștigat de Andrei Gag la aruncarea greutății.

Alin Firfirică s-a calificat în finala concursului de aruncarea discului cu o aruncare de 61,98 metri, cea mai bună din faza calificărilor. Atletul, care are dublă legitimare, la CSU Suceava și Steaua București, avea să ocupe poziția secunda a podiumului, după ce în finala a aruncat 61,13 metri, fiind devansat de un american care a reușit un rezultat de 61,24 metri.

„Caștigarea argintului reprezintă o performanța extraordinară și suntem mândri de Alin. Sigur va prinde și Jocurile Mondiale Universitare de peste doi ani tot ca reprezentant al Universității din Suceava pentru că abia a terminat anul I la Facultatea de Educație Fizica și Sport, mai are doi ani de studii pentru licență și apoi sperăm să-l putem ține încă doi ani de zile, atât cât este masteratul”, a spus directorul Clubului Sportiv Universitar din Suceava, Sorin Rață.

Săptămâna trecută, Andrei Gag, aflat la ultima competiție ca reprezentant al Clubului Sportiv Universitar din Suceava, a reușit să câștige medalia de bronz la aruncarea greutății.

Andrei Gag

Andrei Gag

„Andrei Gag a terminat studiile de masterat la noi la Universitate în urmă cu două luni și a avut posibilitatea să plece la un alt club. De la Clubul Sportiv Universitar din Suceava și de la clubul-mamă CSM Arad a plecat la CSM București. Puține cluburi din România pot să-i ofere unui sportiv de talie mondială, cum e Andrei, un contract pe măsură. Nu știu când clubul nostru se va mai putea lăuda cu un vicecampion mondial de seniori. Să dea Dumnezeu să mai putem aduce sau să creștem sportivi de talia aceasta, dar mă îndoiesc”, a mărturisit Sorin Rață.

România participă la ediția a 29-a a Universiadei de vară cu o delegație de 91 de sportivi. Până acum, tricolorii au cucerit medalii doar la gimnastică artistică și atletism.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Alin Firfirică, pe locul II la Taipei; Andrei Gag, la ultima medalie pentru CSU Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*