FOTO| CSU – Ştiinţa: 30-30

Echipa locală de handbal, CSU Suceava, a terminat la egalitate amicalul susţinut marţi, pe teren propriu, în compania Ştiinţei Bacău. La finalul celor 60 de minute, tabela a arătat scorul de 30-30, după ce la pauză oaspeţii aveau un avans de trei goluri.

Sucevenii au condus în debutul jocului cu 2-1, după care oaspeţii au preluat conducerea. Cea mai mai diferenţă a fost consemnată la cinci minute de la reluarea jocului, când tabela indica 14-18, după care cele două formaţii au mers umăr la umăr. CSU Suceava avea să îşi asigure remiza în ultimele două minute, deşi băcăuanii conduceau cu 28-30. Olariu a marcat două goluri consecutive, iar din poartă Marocico s-a opus în ultima secundă la aruncarea lui Bondar. Cele două formaţii au convenit să mai dispute o a treia repriză, de 20 de minute, adjudecată de Ştiinţa Bacău cu scorul de 11-17.

handbal amical CSU Suceava - Ştiinţa Bacău„A fost un joc foarte util pentru noi din toate punctele de vedere. Fluctuaţiile din evoluţia noastra vor putea fi eliminate doar prin jocuri cu adversari tari. Din acest punct de vedere, trebuie să le mulţumim celor de la Bacău pentru că au acceptat să joace cu noi. Este şi în folosul pregătirii lor, dar cred ca noi câştigăm mai mult din aceste jocuri contra unor jucători cu mare experienţă. Nu ştiu dacă meciul de la Vaslui, de joi, rămâne valabil pentru că ei au invocat nişte accidentări după meciul cu Dinamo. Vom încerca să suplinim absenţa unui adversar cu potenţial şi să facem nişte jocuri între noi, aşa încât atunci când se reia campionatul să fim în forma cea mai bună”, a declarat antrenorul Petru Ghervan.

Mulţumit de utilitatea amicalului de marţi s-a declarat şi antrenorul secund al băcăuanilor, Sorin Bârză: “Pentru noi este primul meci şi cred că singurul până la începerea campionatului. Am încercat să rulăm tot lotul, să îl integram pe nou-venitul Stan şi pe jucătorii mai tineri şi să ne readucem aminte schemele noastre. A fost un meci test ok. Suceava a fost un adversar potrivit pentru că nu mai jucăm cu ei în acest campionat.”

Emilian Marocico

Cu ocazia amicalului de marţi, la echipa suceveană a debutat portarul Emilian Marocico, acesta fiind folosit timp de 40 de minute. Goalkeeperul în vârstă de 26 de ani şi-a reziliat în această iarnă contractul cu HC Vaslui, iar până la vară va evolua sub comanda lui Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu.

“Pe Marocico îl stim, eu aştept să crească în valoare. Astăzi a fost doar un meci de pregătire după aproximativ o lună de pauză, aşa că prestaţia lui este nerelevantă. A început pregătirea de ieri, cu două antrenamente, lucru care probabil s-a simţit şi astăzi. Oricum, este un portar ale cărui calităţi ne vor folosi. Să nu uităm că a fost pe la toate loturile naţionale ale României. Eu aştept multe de la el şi aştept ca tot angrenajul să funcţioneze în regulă şi să nu mai avem fisuri în jocul de apărare”, a mărturisit Petru Ghervan.

CSU Suceava: Spiridon, Marocico, Manea – Burlacu (8 goluri), Trifkovic (6), Bursuc (3), Olariu (3), Davidovic (3), Eros (2), I. Tcaciuc (2), Costea (1), Preda (1), Sandu (1), Beleaev, Alexa, Aldica.

Ştiinţa Bacău: Erhan, Grigoraş, Tamaş – Pinnonen (6 goluri), Bondar (6), Stan (6), Câmpan (6), Rotaru (4), Masachs (4), Vartic (4), Iancu (3), Raţă (3), Celestin (2), Păunică (1), Moisă (1), Carali (1), Johannson, Tokic.

Tehnicienii suceveni nu s-au putut baza contra Ştiinţei Bacău pe trei jucători. Petrea şi Tîrzioru acuză uşoare probleme medicale, iar Popovici a fost învoit.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close