Stanciuc și-a revenit după accidentare și este convocat pentru dubla cu Cehia

România va întâlni Cehia la barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2025, găzduit de Croația, Danemarca și Norvegia, între 14 ianuarie și 2 februarie. Prima manşă va avea loc, pe 8 mai, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare, iar returul este programat patru zile mai târziu în Cehia.

Selecționerul George Buricea a anunțat lotul pentru această „dublă”, iar printre cei 20 de jucători convocați se numără și suceveanul Daniel Stanciuc. Coordonatorul în vârstă de 20 de ani al lui Dinamo și-a revenit după accidentarea suferită în meciul de Cupă cu Politehnica Iași, iar în ultimele două meciuri a reușit să înscrie 7 goluri.

“Nu am o bază de selecție foarte mare și atunci am ales jucătorii pe care îi am la dispoziție. M-am orientat către cei care evoluează pentru echipele lor de club și au o oarecare experiență internațională. Echipa Cehiei, este o echipă experimentată, cu jucători care joacă în Bundesliga și au meciuri tari o dată sau de două ori pe săptămână. Întâlnim o echipă care la Campionatul European a fost o repriză egala Danemarcei și care are un sistem de apărare foarte bun. Este punctul lor forte. La prima vedere, este Cehia, nu Danemarca, nu Franța sau Suedia. Dar nu este așa! Selecționerul Cehiei este și antrenorul echipei Wisla Plock. La fel ca la echipa de club a imprimat și la echipa națională același stil de apărare foarte bun și periculos. Am încredere în echipa mea, pentru că știu că jucătorii convocați vin la echipa națională pentru că își doresc asta, pentru că vin cu sufletul, pentru că vor să se afirme și să ajungă la un Campionat Mondial. Am convingerea că vor face tot ceea ce ține de ei ca România să se califice!”, a declarat selecționerul George Buricea.

Dacă se califică, România va juca la un Campionat Mondial după o pauză de 14 ani. De cealaltă parte, Cehia nu a mai participat la un Mondial din 2015, iar la Europeanul din acest an a ocupat locul 15.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *