Cum va arăta complexul sportiv!

Municipalitatea continuă demersurile pentru construirea unui complex sportiv la ieşirea din Suceava spre Fălticeni. La mijlocul acestei săptămâni, primăria municipiului Suceava a depus solicitarea de obţinere a avizului de mediu pentru acest proiect.

La sfârsitul lunii iulie, municipalitatea a preluat de la Staţiunea de Cercetari Agricole o suprafaţă de 12 hectare, teren pe care se intenţionează construirea unui complex sportiv. Primăria a depus deja planul urbanistic zonal la Agenţia pentru Protecţia Mediului în vederea obţinerii avizului de mediu.

“Documentaţia a intrat la noi pe 8 decembrie, urmează etapa de încadrare, iar în prima şedinţă a Comitetului de analiză tehnică acest proiect va fi supus dezbaterii. Atunci se va stabili dacă se va supune evaluării impactului asupra mediului, sau dacă va continua fără evaluare”, a anunţat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, Iluţă Cocriş.

Din câte se pare, proiectul va primi avizul de mediu încă de luna aceasta, singurele probleme fiind legate de locurile de parcare şi accesul la baza sportivă.

“La prima vedere nu cred ca vor fi probleme. Singurile lucruri pe care o să le mai discutăm sunt accesul şi asigurarea unor locuri de parcare suficiente pentru un astfel de complex sportiv în perspectiva unui timp îndelungat de funcţionare. Poate acum ar fi suficiente, dar peste 10, 15, 20 de ani, atunci când Suceava va avea echipe competitive în primele divizii sau în meciurile internaţionale, va trebui asigurat un acces facil si locuri de parcare suficiente pentru microbişti şi oficialităţi”, a conchis Iluţă Cocriş.

Conform proiectului realizat de municipalitate, complexul sportiv va cuprinde un stadion de 15.000 de locuri, o sală polivalentă de 5.000 de locuri, un bazin olimpic de înot şi opt terenuri de sport în aer liber. În cadrul noii baze, mai sunt prevăzute spaţii verzi şi 2.000 de locuri de parcare, dintre care 1.600 subterane.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cum va arăta complexul sportiv!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*