FOTO| CSU – Călăraşi: 20-27

CSU Suceava a dezamăgit la prima apariţie din acest an în faţa propriilor suporteri, echipa antrenată de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu fiind învinsă la o diferenţă de şapte goluri, scor 20-27, în meciul disputat sâmbătă, în sala LPS, în faţa celor de la Dunărea Călăraşi, în etapa a XVIII-a din Liga Naţională de handbal masculin.

Reveniţi acasă din postura de adversari, Şoldănescu, Gavriloaia, Mitrea şi Andrei au început întâlnirea în primul “7” al Dunării, iar ultimul s-a făcut remarcat chiar din debutul jocului, prin câteva parade care au menţinut intactă poarta oaspeţilor în primele şapte minute, la finalul cărora tabela de marcaj din sala LPS indica scorul de 0-2. Odată găsit drumul spre gol, gazdele au restabilit egalitatea în minutul 9 şi chiar au preluat în două rânduri conducerea la 3-2 şi 4-3, după o aruncare deviată a lui Davidovic şi un contraatac finalizat de Bursuc. Plusul de experinţă a trupei antrenate de Aihan Omer a început însă să-şi spună cuvântul dincolo de jumătatea primei reprize, iar pe fondul reuşitele lui Şania, cel mai bun marcator al partidei de sâmbătă, cu opt goluri în poarta suceveană, formaţia călărăşeană s-a desprins pentru prima oară la trei lungimi în minutul 22, la scorul de 8-11. “Studenţii” au reacţionat prin Târzioru şi Burlacu, ale cărora reuşite au redus handicapul la un singur gol în minutul 24, moment în care tabăra oaspeţilor a solicitat time-out. La reluarea jocului, Dunărea a mai punctat de patru ori şi a intrat la vestiare cu un avantaj de 15-12.

Călărăşenii şi-au extins dominaţia după pauză, iar în primele trei minute din repriza secundă s-au desprins la cinci goluri, în urma reuşitelor semnate de Şania şi Bulov. Mai mult pe fondul intervenţiilor portarului ucrainean Brazhnyk, până în minutul 39, oaspeţii şi-au mărit avantajul la 20-14, iar banca CSU-ului era obligată să ceară time-out. Minutul de respiro nu a resuscitat jocul “studenţilor”, care au rămas la fel de ineficenţi pe faza de atac, cu doar două goluri marcate în primele 20 de minute din partea secundă, dintre care unul din 7 metri. Minutul 46 a oferit şi cel mai comic moment al meciului, Gavriloaia punctând pentru 22-14 după o fază care l-a prins între buturile echipei sucevene, îmbrăcat în maieul de goalkeeper, pe bosniacul Davidovic. În ciuda faptului că Şania a fost luat în marcaj om la om, Călăraşiul a pus un ecart maxim de 11 goluri faţă de adversar în mintul 51, când Nicolae a înscris pentru scorul de 25-14. Cu cele trei puncte în buzunar,trupa lui Omer a redus turaţia în ultimele minute de joc, fapt ce le-a permis gazdelor să reducă din proporţiile scorului, trasoarele lui Burlacu de pe final închizând tabela la 27-20 în favoarea Dunării.

CSU Suceava: Spiridon, Morocico – Burlacu (4 goluri), Davidovic (4), Gavrilovic (4), Bursuc (3), Târzioru (2), Petrea (1), I. Tcaciuc (1), Costea (1), Popovici, Trifkovic, Eros, Sandu, Olariu şi Preda.

Dunărea Călăraşi: Andrei, Brazhnyk, Coveianu – Şania (8 goluri), Gavriloaia (5), Nicolae (3), Gurkovsky (3), Tsap (2), Zacaciurin (2), Kumogorodsky (2), Mitrea (1), Bulov (1), Şoldănescu, Velea, Voinea.

Omer: “Ne aşteptam la un meci mult mai echilibrat”
Aihan Omer a luat primul cuvântul la conferinţa de presă de la finalul meciului, actualul antrenor al Dunării Călăraşi declarând că, prin prisma experienţelor anterioare trăite la Suceava, se aştepta la un meci mult mai echilibrat în compania gazdelor. “Ne aşteptam la un meci mult mai echilibrat. Întotdeauna am avut meciuri grele aici la Suceava, iar rezultatele precedente ne-au determinat să ne pregătim foarte atent, mai ales că, la Călăraşi, în jocul tur, am câştigat cu şansă. Din acest motiv, toată săptămâna ne-am pregătit pentru un meci decisiv, în special la capitolul repliere si anularea contraatacului adversarului Nu mă aşteptam însă ca jucătorii mei să ţină ritmul cu o tânăra echipă a Sucevei. Mă bucur că în plan statistic, nu am luat foarte multe goluri pe contraatac şi repunere rapidă”, a spus Omer.

Actualul selecţioner al echipei naţionale, Aihan Omer consideră că, în ciuda ultimului loc ocupat în clasament, CSU reprezintă în continuare cu cinste oraşul Suceava şi i-a urat trupei lui Petru Ghervan succes în tentativa de a rămâne şi în sezonul viitor în Liga Naţională. “S-a văzut lipsa de experienţă a multor jucători de la Suceava. E clar că sunt nişte copii care cedează în momentul în care un adversar îi domină. Am întâlnit o echipă tânără care totuşi reprezintă cu mare cinste acest oraş, chiar dacă jucătorii sunt poate sub nivelul Ligii Naţionale. Sper ca, împreună cu colegul meu, Petru Ghervan, să reuşeasă acea minune, să rămână în Ligă, iar cei care sprijină această echipă să vadă că handbalul este un sport foarte iubit la Suceava şi că trebuie investit în această echipă”, a mai spus tehnicianul Dunării Călăraşi.

Ghervan: “Adversarul ne-ar contracarat pe toate planurile”
De partea cealaltă, Petru Ghervan a recunoscut că elevii săi au fost surclasaţi la toate capitolele, pe fiecare post în parte şi a ţinut să-şi ceară scuze în numele întregului vestiar sucevean pentru înfrângerea la scor de sâmbătă. “Este clar că jocul de a fost controlat de la un capăt la celălalt de echipa oaspete, o echipă cu jucători experimentaţi. A fost un joc în care am aşteptat mai mult de la noi, dar în care adversarul ne-ar contracarat pe toate planurile. Ce ne deranjează cel mai mult este această diferenţă mare de scor de pe tabela de marcaj. Decisiv cred că a fost procentajul individual a fiecărui jucător în parte, începând de la portari şi până la orice jucător de pe orice post. Chiar şi jucătorii care au fost mai precişi la noi de-a lungul acestui campionat, acum au fost dereglaţi de anumite lucruri pe care le vom analiza. În ceea ce priveşte evoluţia noastră, nu a fost una meritorie şi este nevoie să le cerem scuze suporterilor”, a spus Petru Ghervan.

Principalul universitarilor admite că CSU Suceava este în acest moment principala echipă vizată de retrogradare, dar asta nu înseamnă că a renunţat deja la lupta pentru menţinerea în Liga Naţională: “În momentul acesta, arătăm ca prima echipă vizată de retrogradare. Nu o să cedăm însă, iar caracteristica unei echipe tinere este entuziasmul. Vom strânge rândurile şi vom lupta atât cât vm putea, cu armele pe care le deţinem. Şi băieţii suferă în vestiar pentru că simt că nu au jucat foarte bine. Sper să reuşim să aratăm altfel la următorul joc de acasă, unul mult mai important, cel cu Turda.”

Ion Tcaciuc: “S-a văzut că suntem o echipă de moral”
Prezent la conferinţa de presă, pivotul Ion Tcaciuc a subliniat că echipa suceveană este una de moral, fapt remarcat şi în meciul de sâmbătă, în care “studenţii” nu au reuşit să mai revină în joc după ce au fost conduşi la pauză cu trei goluri. “S-a văzut lipsa noastră de experienţă. În plus, s-a văzut că suntem o echipă de moral. După o primă repriză destul de slăbuţă şi a fost greu să revenim”, a declarat Tcaciuc, care s-a arătat oarecum derajat de tam-tam-ul făcut pe seama jucătoriilor suceveni de la Călăraşi. “E o adevărată poveste cu jucătorii care pleacă de aici şi se întorc ca adversari. Personal, nu m-au surprins cu nimic. Sunt foştii mei colegi şi atât. O echipă poate trăi fără orice jucător şi cu asta basta. Şi băieţii care joacă acum la Călăraşi au fost în situaţia copiilor de azi. Trebuie să li se acorde răbdare. Să ne gândim că majoritatea au 20-21 de ani”, a spus Ioan Tcaciuc, omul care a trecut cu CSU Suceava prin toate situaţiile.

Sucevenii de la Dunărea n-au fost super-atomici, crede Omer
Şi cei doi antrenori au vorbit şi despre evoluţia celor patru handbalişti suceveni care fac parte acum din lotul Dunării Călăraşi. “În afară de Iulian Andrei, care a avut câteva intervenţii bune ca şi portar, nici Mitrea, nici Gavriloaia, nici Şoldănescu n-au excelat, n-au fost super atomici. Au fost jucători utili pentru echipă, şi-au făcut treaba acolo pe parcela lor”, a precizat antrenorul oaspeţilor, Aihan Omer. Omologul său, Petru Ghervan, a completat: “Dacă ei şi-au făcut treaba ca într-un meci de nivel mediu, concluzia e că noi nu ne-am făcut treaba.”

Gavriloaia speră ca CSU să rămană în Liga Naţională
Răzvan Gavriloaia, autor a cinci goluri în partida de sâmbătă, a vorbit la cald despre cum a fost reîntâlnirea sa în calitate de adversar cu publicul sucevean. “A fost o reîntâlnire dulce-amăruie. Ne-am bucurat pentru victorie şi vreau să le mulţumesc spectatorilor pentru faptul că ne-au primit cu aplauze pe noi, cei patru suceveni din echipa Călăraşiului. Îmi pare rău că astăzi (n. r. sâmbătă) a trebuit să contribuim la eşecul Sucevei. Am trăit atâţia ani aici, am pus suflet, am muncit din toată inima şi sper ca băieţii să se mobilizeze şi să rămană în Liga Naţională pentru că ar fi păcat”, a declarat Gavriloaia.

Actuala extremă dreapta de la Dunărea consideră că nu echipa suceveană este cea mai slabă echipă din Liga Naţională. “La cum i-am simţit în teren, din punctul meu de vedere, Târgu Jiu este sub Suceava, care plăteşte tribut lipsei de experienţă”, a spus Gavriloaia, care nu ar spune nu unei reveniri acasă la Suceava: “În vară ne expiră tuturor celor patru contractele. Depinde de intenţiile celor cu bani din Suceava. Dacă se vrea o echipă mai puternică şi suntem doriţi din nou aici, cine ştie…”, a precizat handbalistul sucevean.

Campania “Hai cu pluşul la meci!” a strâns zeci de jucării pentru copii bolnavi de autism
La prima apariţie oficială în faţa propriilor suporteri după o pauză de două luni, handbaliştii suceveni au organizat sâmbătă şi o campanie umanitară împreună cu Filiala Suceava a Asociaţiei „Help Autism” şi GazetaSV.ro. Astfel, la pauza meciului cu Dunărea Călăraşi, cei aproximativ 400 de spectatori prezenţi în tribune au umplut pardoseala sălii LPS cu zeci de jucării de pluş. Acestea vor ajunge la copii bolnavi de autism din Suceava. Pe lângă jucării, în cadrul campaniei “Hai cu pluşul la meci!”, a fost strânsă şi o sumă de bani cu ajutorul căreia vor fi sprijiniţi copiii de la Asociaţia “Help Autism”.

Rezultatele etapei a XVIII-a:
CSM Bucureşti – Minaur Baia Mare 25-25
Ştiinţa Bacău – Potaissa Turda 26-23
CSU Suceava – Dunărea Călăraşi 20-27
Politehnica Timişoara – HC Vaslui 34-36
Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu (luni)
HCM Constanţa – HC Odorhei (miercuri)
Dinamo Bucureşti a stat în această rundă.

În runda viitoare, CSU Suceava va juca sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, pe terenul liderului la zi al clasamentului, Minaur Baia Mare.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close