Așteaptă încheierea campionatului. Tudor Orășanu: “Nu putem intra în șomaj tehnic! Ce să le suspend?”

Federatia Romana de Volei a incheiat sezonul 2019/2020 in prima divizie inca de acum o luna, cand a declarat campioane nationale gruparile CSM Arcada Galati (masculin) si Volei Alba Blaj (feminin).

Nu mai puteam prelungi mult starea de incertitudine. În 10 mai, trebuia sa dam drumul jucatorilor straini, iar starea de urgenta se întinde si mai mult. Ce rost avea sa mai asteptam? Este în joc sanatatea tuturor. Nu se poate sa mai aiba loc antrenamente. Nici vorba de meciuri. Acesta e verdictul: campionatul s-a închis. Echipele de pe primul loc la finalul sezonului regulat, Arcada Galati, la masculin, si Volei Alba Blaj, la feminin, sunt campioane si ne vor reprezenta în cupele europene în stagiunea viitoare”, explica atunci presedinte FR de Volei.

Suceava are doua echipe calificate la turneele semifinale

Federatia de specialitate nu a luat insa nicio decizie in privinta modului in care se vor finaliza celelalte competitii pe care le organizeaza, Suceava avand doua echipe calificate la turneele semifinale, una in Divizia A2 si alta in campionatul de juniori. “Daca in prima divizie, s-au grabit sa termine campionatul pentru a nu mai plati salarii inca doua luni, Divizia A2 si campionatele de juniori sunt lasate in aer. Nu ni s-a comunicat nimic!”, reclama antrenorul sucevean Tudor Orasanu.

Tehnicianul celor de la CSM Suceava nu ar avea nimic impotriva ca si Divizia A2 sa fie inchisa in acest moment, mai ales ca, odata cu prelungirea starii de urgenta, sezonul nu s-ar putea relua mai devreme de luna iunie. “O varianta ar fi sa se joace direct turneul final, dar nu as avea nimic impotriva nici sa promoveze echipele aflate acum pe primul loc in cele doua serii, Steaua si Arad. Noi, desi suntem apropiati valoric cu Aradul, nu avem finante pentru Divizia A”, a adaugat Orasanu.

Fara somaj tehnic: “Ce sa le suspend? Chilotii de pe ei?”

Tudor Orasanu spune ca ne se pune problema ca voleibalistii suceveni sa intre in somaj tehnic, pentru ca nu exista o baza legala in acest sens. “Nu avem baza legala sa trimitem jucatorii in somaj tehnic pentru ca nu avem contracte de activitate sportiva. Noi suntem asa, ca apa de ploaie. Cand se semneaza contractul cu primaria, mai pot sa le dau la baieti niste bani, asta o data la doua-trei luni. Suntem obisnuiti. Acum ce sa le suspend? Chilotii de pe ei? Deocamdata stam in carantina acasa, unde nu putem face decat exercitii fizice. Cand vedem din nou mingea o sa ne speriem. Intai va trebui sa reinvatam sa mergem” a mai spus antrenorul echipei sucevene.


Tudor Orasanu prevede un viitor sumbru voleiului romanesc, dupa trecerea pandemiei. “Dupa aceasta perioada, multe formatii isi vor pierde sponsorii. Tare cred ca in sezonul viitor va fi o singura divizie pentru ca multe echipe vor disparea”, a conchis tehnicianul de la CSM Suceava.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *