FOTO| Luncușoara a respirat din nou rugby

După un an de la “Scutul Bucovinei”, localitatea Luncușoara din comuna Udești a găzduit o nouă competiție importantă de rugby pentru copii și juniori. Miercuri, peste 170 de fete și băieți din județele Suceava și Neamț au participat la prima ediție a Turneului „Viorel și Mitică Negru”. Copiii prezenți miercuri pe terenul școlii din Luncușoara au concurat la categoriile de vârstă U16, U14, U12, U10 și Rugby Tag.

Codrin Prorociuc
Codrin Prorociuc

“A fost un turneu reușit, chiar am rămas surprins pentru că au venit colegi de-ai mei cu multe echipe. Este vorba despre Andrei Varvaroi și Florin Nistor de la Gura Humorului, Mihai Coca de la Cornu Luncii, Vasile Conache de la CSM Suceava, Dumitru Livadariu de la LPS Suceava și subsemnatul de la LPS Suceava și ACS Amicii Suceava. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în organizarea acestui turneu. Sper ca în viitor, de ce nu poate chiar începând de la anul, să ne înscriem în calendar cu acest turneu de minirugby”, a declarat organizatorul turneului, profesorul Codrin Prorociuc.

La evenimentul de miercuri au fost prezenți mai mulți rugbyști importanți din istoria Sucevei, printre care și Viorel şi Mitică Negru, care sunt originari din comuna Udeşti. De altfel, cei doi au primit la finalul întrecerii plachete în semn de recunoștință pentru dragostea și sprijinul manifestat pentru rugbyul sucevean.

Viorel Negru
Viorel Negru

„Ne bucurăm că am avut o prezență numeroasă și sperăm ca de la an la an să devină un turneu de tradiție, care să adune cât mai mulți copii. Până la urmă acesta este scopul nostru, să aducem cât mai mulți copii pe terenul de sport. Astfel de acțiuni nu necesită un efort prea mare. Mulți se gândesc ca este nevoie de mulți bani, dar nu este adevărat. Când se vrea, se face! Se poate face și cu bani puțini, punând mână de la mână, așa cum a fost acum. Sper ca mulți ani de astăzi înainte să mai asistăm la Turneul Fraților Negru, nu la Memorialul Fraților Negru”, a încheiat, glumind, Viorel Negru.

La rândul său, Mitică Negru a profitat de prilej pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă sportul sucevean.

Mitica Negru
Mitica Negru

“Ne onorează și ne bucură faptul că acest turneu ne poartă numele, pentru că, cu ocazia acestei competiții, vedem mulți copii care practică acest sport frumos. Rugbyul are tradiție în zona noastră și datorită unor oameni cum este profesorul de aici, Codrin Prorociuc, acest sport se menține pe linia de plutire. La nivelul Sucevei sprijinul pe care îl acordă oficialitățile pentru sport este destul de mic comparativ cu alte orașe din țară. Și nu mă refer doar la rugby. Băiatul meu cel mai mic (n.r. Mircea Negru) joacă fotbal și echipa locală este ca și retrogradată. Am amintit de fotbal pentru că toată lumea spunea că la fotbal sunt bani, dar nu este adevărat. Toate sporturile suferă în țară, dar la noi suferă mai tare decât în altă parte. Ca să vorbim despre rugby, uitați că Baia Mare și Timișoara nu sunt orașe mult mai puternice decât Suceava, dar băieții noștri pleacă să joace acolo. Noi am încercat ani de zile să sponsorizăm echipa de rugby a Sucevei, dar fără sprijinul oficialităților este foarte greu. Acum mediul de afaceri o duce greu, atât de mari sunt dările către stat încât nu poți să-ți permiți să dai decât sume mici pentru sport. Ne doare, dar fără un sprijin mai mare din partea oficialităților locale nu se poate face mai mult pentru sporturile din Suceava”, a spus Mitică Negru.

Turneul de la Luncușoara a fost organizat de clubul ACS Amicii Suceava, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava, Primăria și Consiliul Local Udești, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Şcoala Gimnazială „Acad. H. Mihăescu” Udeşti InterConti, Notar Busuioc Ovidiu, Iorgos Impex, Ac Mobile și al foștilor mari rugbyști suceveni Viorel și Mitică Negru.

rugby Luncusoara 1

Vezi aici o galerie FOTO realizata de Dumitru Grig!

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

  1. Va iubim Viorel si Mitica Negru!RESPECT PENTRU TOT CE-ATI FACUT SI MAI FACETI PENTRU SPORTUL SUCEVEAN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *