Cupa de toamnă la şah

Centrul comercial “Iulius Mall” a gazduit, la finele saptamanii trecute, un intersant concurs de sah, intitulat “Cupa de toamna”. Organizata de CS Ariadna, în parteneriat cu Consiliul Local Suceava si Directia Judeteana pentru Sport, competitia a fost arbitrata de Marian Culapov si s-a desfasurat pe patru sectiuni, seniori, juniori, fete si copii, turneul adunand la start sportivi de la cluburile locale Ariadna si Romtelecom.

Anuntata o mare speranta a sahului sucevean, Sebastian Pavel (CS Ariadna) a castigat la pas turneul de seniori cu un total de 7 puncte din 7 posibile. Acesta a fost urmat în clasament de George Tudor (CSS Suceava), cu 5 puncte, în timp ce pe locul 3 s-a clasat Cristian Ratiu (CS Ariadna), cu un total de 4,5 puncte.

În turneul de juniori, primele trei locuri au fost ocupate în ordine de Marius Mirauta, Bogdan Manghiuc si Alexandru Mirauta, în vreme ce, în concursul rezervat fetelor, castigatoare a fost Catalina Andronache.

La sectiunea copii, s-a impus Matei Senciuc cu 5 puncte din 5 posibile, urmat de Eduard Dumitrescu cu 4 puncte, Sergiu Melinte, Dragos Pasniciuc si Andrei Andreea, toti trei acumuland cate 3 puncte.

Acest concurs a dovedit înca o data ca o noua generatie pare sa domine sahul sucevean si sa întreaca în performan]e renumitii sahisti suceveni Mitrofan Corneliu, Dieter Klosterman, Andrei Ghilea, Fodor Costica sau Evulet Gheorghe, având convingerea ca din cei din cei trei tineri, Ratiu Cristian, Pavel Sebastian sau Mirauta Marius cel putin unul va face pasul spre titlul de maestru. De asemenea la Palatul Copiilor, unde activeaza ca profesor de sah Culapov Marian, sunt foarte multi copii talentati, dovedindu-se ca studierea sahului sub îndrumarea unui profesor specializat este foarte benefica si va da roade în sahul de performanta” a precizat presedintele CS Ariadna, Mihai Pânzaru, care a tinut sa multumeasca pe aceasta cale Primariei, Consiliului Local si Directiei Judetene de Sport, pentru sprijinul constant pe care aceste institutii în ofera în organizarea concursurilor de sah.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cupa de toamnă la şah"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*