Ziua Europeană a Sportului Școlar, sărbătorită vineri la Suceava

Ca în fiecare an, în ultima zi de vineri a lunii septembrie se va celebra la nivel continental European School Sport Day – Ziua Europeana a Sportului Scolar.

Asadar, vineri, aproximativ 800 de unitati scolare din România si-au exprimat vointa de a fi parte a celui mai mare eveniment european destinat scolilor.

Acesta va aduce bucuria celebrarii miscarii de toate tipurile în curtea scolilor prin dansuri, crosuri, jocuri sportive si dinamice, jocuri ale copilariei sau flash-moburi cu ajutorul cadrelor didactice, a elevilor dar si a parintilor.

Coordonatorul european al proiectului este Hungarian School Sport Federation cu monitorizarea International Sport and Culture Association Danemarca având Coordonator National Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti Suceava fiind sustinut de Uniunea Europeana.

Din judetul Suceava vor participa activ 90 de unitati scolare distribuite atât în mediul urban cât si în cel rural, din toate Cercurile Metodice ale judetului.

Cei interesati  pot obtine mai multe informatii despre aceasta activitate la adresa de website-ul www.essd.eu.

Evenimentul va fi deschis oficial vineri, ora 11.00, în curtea Liceului cu Program Sportiv din Suceava, unde sunt asteptati la miscare aproximativ 200 elevi si profesori ai unitatii de învatamânt, parinti, dar si mass-media interesata.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *