Ziua Copilului, sărbătorită prin sport la Bănești

Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” din Banesti, comuna Fantanele, a fost, sambata trecuta, gazda proiectului educational „Astazi e ziua mea”. Organizata cu ocazia Zilei Copilului, manifestarea a fost la cea de-a XII-a editie si a cuprins competitii de rugby, fotbal, lupte si judo, precum si un program artistic sustinut de tineri solisti. La editia din acest an au fost prezenti peste 400 de copii însotiti de profesori si parinti, din judetul Suceava, precum si din alte judete ale tarii.

Anul acesta au fost ceva emotii pentru ca am avut un record de participare. Tinerii vin aici sa se întreaca la probele sportive, sa cânte sau sa socializeze. În timp, aici s-au legat prietenii, copii se reîntâlnesc si se regasesc ca niste vechi prieteni, iar eu cred ca acest fapt este foarte important! Sportul, miscarea în general, trebuie promovate în rândurile celor mici, nu ca noua celor mari ne-ar strica. Pacat ca ploaia ne-a deranjat putin. Oricum, toata lumea a fost bucuroasa si cred ca si anul acesta am reusit sa organizam cu succes Ziua copilului. Multumesc pentru sprijin Primariei si Consiliului local din comuna Fântânele, Asociatiei Judetene de Fotbal, Directiei Judetene pentru Tineret si Sport, sponsorilor care n-au dorit sa le fac publice numele, celor care au pus umarul la aceasta manifestare si, nu în ultimul rând,  participantilor – copii, parinti si profesori”, a declarat sufletul manifestarii, cel care organizeaza de 12 ani aceasta sarbatoare, prof. Silviu Mihai, directorul Scolii din Banesti.

În competitia de fotbal, organizata de profesorul Sarbu, au participat Scoala Gimnaziala Salcea, Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Banesti, Scoala Gimnaziala Fantanele, Scoala Gimnaziala Plopeni Mari (Ungureni), Liceul Tehnologic „Iorgu Varnav-Liteanu” din orasul Liteni.

La întrecerile de rugby, organizate de antrenorul Vasile Conachi, s-au prezentat  RC Sf. Hlipiceni Botosani, RC Pascani, CN ”Mihai Eminescu” Iasi, RC Venus Piatra Neamt, Scoala Gimnaziala, ”Mihai Eminescu” Banesti, CSM Suceava, Scoala Gimnaziala Salcea si Scoala Gimnaziala Plopeni.

Luptatori au fost 25 de copii, membri ai Clubul CS Olympic Suceava si elevi ai Scolii Gimnaziale Banesti. Micii sportivi au concurat la mai multe categorii de vârsta si greutate. Competitia de lupte (foto) a fost organizata de antrenorii Laurentiu Bolohan, Sebi Strejac si Marius Manalacheoaie.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Ziua Copilului, sărbătorită prin sport la Bănești"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*