Vornicu: „Jucătorii refuză să se antreneze!”

Rapid Suceava

Consilierul local, Corneliu Vornicu, a anuntat in sedinta ordinara de joi ca jucatorii divizionarei secunde Rapid Suceava au refuzat sa se antreneze in ultimele zile, iar daca municipalitatea nu va vira in perioada urmatoare o suma consistenta de bani in contul clubului echipa ar putea chiar sa se desfiinteze.

Primarul Ion Lungu a propus joi consilierilor locali sa aprobe proiectul de hotarare prin care salariile sportivilor sa poata fi decontante din fonduri nerambursabile, ca urmare a ultimelor modificari din Legea 69/2000, cu plafonul de 2.415 lei brut.

„Va rog sa votati acest proiect de hotarare pentru ca din fondurile nerambursabile se se poata deconta salariile. In mod special la fotbal se aduc foarte greu justificarile, am tras de ei si cate 3-4 luni. Cu aprobarea acestui proiect si cu faptul ca vor veni incasari la sfarsitul lunii septembrie din taxele si impozitele locale aferente semestrului 2, vom da un balon de oxigen la echipa de fotbal pentru a putea continua mai departe, la fel si la handbal”, a spus primarul Sucevei.

Consilierul local Corneliu Vornicu, care este si membru in Comisia de Sport din cadrul Primariei, a intervenit si a avertizat ca, din cauza lipsei banilor, viitorul echipei de fotbal este incert.

Corneliu Vornicu

Corneliu Vornicu

„As vrea sa-i explic domnului primar de ce deconturile de la echipa de fotbal s-au adus mai greu. Contractul cu Rapid s-a semnat tarziu, in luna mai, iar la inceputul lunii iunie a intervenit pauza dintre cele doua sezoane. Aceasta pauza nu duce la cheltuieli foarte mari, deci nici nu prea aveau ce sa introduca la justificare pentru cele 3 miliarde primite. Ne aflam insa la sfarsitul lunii septembrie, iar din cele 10 miliarde alocate echipei de fotbal s-au dat doar 3 miliarde. Este extrem de tarziu si eu ma indoiesc ca in trei luni de zile ramase pana la sfarsitul anului municipalitatea va putea sa aloce restul de 7 miliarde cu care echipa sa poata supravietui. Decontul a fost depus acum trei saptamani. De cand a inceputul sezonul au avut loc vreo sase meciuri, timp in care s-a cheltuit peste un miliard, bani proprii. Patronul de la Rapid nu poate sa aduca la infinit bani de acasa. Tin sa va anunt ca joi jucatorii nici nu au intrat la antrenament, refuza efectiv sa se pregateasca. Probabil se va juca meciul de sambata, cu Otelul, dupa care se va lua o decizie. Fara finantare de la Primarie, vrand-nevrand, vor inchide portile. Asta este situatia reala”, a anuntat Vornicu.

Interventia colegului sau din deliberativ i-a ridicat tensiunea Primarului, care a tinut sa faca cateva precizari vis-a-vis de finantarea echipei de fotbal.

Ion Lungu

“1, cu cele 2 miliarde date la inceput de an pe asociere, sunt in total 5 miliarde date in acest an la fotbal. 2, aceste miliarde pe care noi le dam sunt conditionate de performanta, care deocamdata nu este. 3, echipa nu este a Primariei. Spuneati ca o drama, ca patronul a dat bani de la el, dar este echipa lui nu a noastra. Este foarte bine ca patronul pune bani si il rugam sa puna in continuare. 4, eu intotdeauna am avut deschidere catre fotbal, iar de maxim o saptamana este lumina verde pe decont. Da, deconturile au ajuns acum 3 saptamani, dar au fost intoarse. Eu ma bucur ca a venit aceasta dezlegare de la Minister, cu cheltuielile salariale, si vom putea da mai usor acesti bani. Nu pot insa sa garantez ca vom da cele 7 miliarde pana la sfarsitul anului daca nu va fi performanta. Asa cum este scris si in contractul de finantare, acesti bani se dau in functie de performanta. Eu voi face tot posibilul sa dam acest bani. Am dat in cursul zilei de miercuri 500 de milioane de lei vechi. Cand am avut bani nu au adus decontul, iar cand au adus decontul nu sunt bani pe moment. Vom mai da bani, vom salva fotbalul ca de obicei, dar si dumnealor trebuie sa inteleaga ca nu este echipa Primariei si nu este o catastrofa ca patronul a bagat mana in buzunar”, a replicat Ion Lungu.

Proiectul privind decontarea salariilor sportivilor din fonduri nerambursabile a fost aprobat.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

4 Comentarii la "Vornicu: „Jucătorii refuză să se antreneze!”"

  1. Da fi’su se antreneaza ?

  2. Cum dracu sa bagi unu ca fi’su la echipa? Decat sa vad de aia ca el… Mai bine fara bani si sa se duca echipa la vale! Prinde ala lotul ca tac’su e consiler… Fuck off!

  3. Bai fratilor,CINE l-a votat pe vornicu asta consilier?CINE l-a numit in Comisia pentru Sport?II stie cineva trecutul?Vi-l pot povesti eu!Ati votat tot felul de fosile comuniste-si lungu e unul-si acum va plangeti!Daca nu era Moldovan,cu bune,cu rele,nici in judet nu aveam echipa!

  4. du te ba tare cu moldovan a tau!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*