Vor cel puţin un punct

Chiar dacă şi-a mai pierdut din atractivitate, duelul fotbalistic dintre Suceava şi Botoşani continuă să stârnească orgolii în cele două tabere. Jucătorii Rapidului speră să se întoarcă cel puţin cu un punct din judeţul vecin şi mizează în acest sens pe presiunea sub care vor juca gazdele.

Fundaşul Florin Plămadă susţine că adversarii de sâmbătă nu reprezintă o necunoscută, în condiţiile în care Rapid Suceava şi FC Botoşani s-au întâlnit de trei ori în perioada precompetiţională.

„Presiunea mai mare este pe gazde, pentru că au declarat că au promovarea ca obiectiv. Dacă vom juca aşa cum am făcut-o în repriza a doua cu Delta Tulcea, ne putem întoarce cu cel puţin un punct de la Botoşani. În perioada de pregătire am disputat trei jocuri amicale cu ei, îi cunoaştem, le ştim atuurile şi slăbiciunile, şi nu cred că ne pot surprinde cu ceva”, susţine Florin Plămadă.

Cel mai bun marcator al Rapidului în sezonul trecut, Mircea Negru, este de părere că şansele „ceferiştilor” de a obţine un rezultat pozitiv la Botoşani vor creşte dacă gazdele nu vor înscrie repede.

„Ştim că tot timpul a fost rivalitate între Suceava şi Botoşani. Cu atât mai mult, consider că sâmbătă presiunea va fi pe ei. Gazdele trag la promovare şi dacă scorul va rămâne 0-0 până la pauză vor intra în panică. Au un public exigent, este posibil să pună presiune pe ei, să intre în criza de timp şi noi să îi surprindem pe contraatac”, a spus Mircea Negru.

Chiar dacă admite că situaţia de la Rapid este grea, Mircea Negru speră ca echipa să se descurce onorabil în prima jumătate a campionatului.

„Faţă de anul trecut, când eram în Liga a III-a, odată cu promovarea multe lucruri s-au schimbat în bine. Sperăm ca din iarnă să vină şi Consiliul Judeţean lângă echipă. Deocamdata aşa stau lucrurile, aştia suntem şi aşa defilăm. Trebuie să strângem rândurile şi să adunăm cât mai multe puncte, pentru că acestea vor conta în iarnă, cand lotul se va întări mai mult”, a declarat atacantul sucevean.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Vor cel puţin un punct"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*