Vlad, despre retrogradare

Lipsa unui cantonament, a jocurilor de verificare si intarzierea cu care s-au primit banii. Acestea sunt, din punctul de vedere al antrenorului Constantin Vlad, principalele cauze pentru care echipa locala de rugby a retrogradat in acest an din primul esalon.

Dupa 11 sezoane consecutive pe prima scena a rugby-ului romanesc, CSM Bucovina a retrogradat la finalul acestei editii de campionat. Antrenorul Constantin Vlad a incercat sa prezinte cauzele pentru infrangerile pe linie ale echipei sale.

“Am plecat la drum cu un lot format din jucatori cu experienta. Din pacate, programul de pregatire pe care l-am planificat, nu l-am putut realiza din cauza problemelor financiare pe care le acuzam inca de la inceputul anului. Banii de la Agentia Nationala pentru Sport si de la Consiliul Local au ajuns tarziu si a trebuit sa ne descurcam din imprumuturi. Am pornit in campionat avand in spate doar 3 meciuri amicale pe care le-am sutinut la Tiraspol, iar in sporturile de contact, daca nu esti pregatit, cedezi usor. A trebuit sa facem naveta la ortopedie, iar infrangerile erau firesti, mai ales ca am avut si o serie foarte grea. Inaintea startului in play-out am pierdut 13 jucatori, care au abandonat acest sport, au plecat la munca in strainatate sau s-au transferat la alte echipe. Am apelat la jucatorii tineri de la LPS Suceava, insa si o parte dintre acestia au parasit echipa in timp foarte scurt. In aceste conditii, au inceput sa se succeada infrangerile, lucru care ne-a demoralizat si mai mult. Nu cred ca mai trebui sa repet ca in deplasari nu m-am putut baza pe toti jucatorii, o parte dintre ei fiind retinuti cu serviciul”, a spus Constantin Vlad.

Antrenorul echipei locale de rugby a tinut sa le multumeasca suporterilor care s-au aflat alaturi de echipa in ciuda rezultatelor negative inregistrate in acest an. Emotiile l-au tradat pe Constantin Vlad.

“Eu am incercat sa imi fac datoria cat mai bine, sunt suparat ca n-am reusit, dar multe lucruri nu au depins de mine. Oricum, chiar daca am avut atat de multe infrangeri, lumea a continuat sa vina in tribune, suporterii au ramas alaturi de noi si la rau. Sigur ca noi nu ne oprim aici. Trebuie sa avem continuitate si rezultatele vor veni”, a conchis tehnicianul sucevean.

1,5 miliarde este suma pe care CSM Bucovina a avut-o la dispozitie pentru sezonul 2010 al Diviziei Nationale. Municipalitatea a contribuit cu un miliard, restul banilor venind de la Agentia Nationala pentru Sport.

20 de ani au trecut de cand Constantin Vlad a inceput sa antreneze echipa locala de rugby. Sub comanda sa, formatia suceveana a activat timp de 15 ani in primul esalon (1991-1994 si 1999-2010).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Vlad, despre retrogradare"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*