Vlad Dascălu a cucerit aurul la Jocurile Europene

Ciclistul sucevean Vlad Dascălu a adus României prima sa medalie de aur la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), duminică, în cursa de mountain bike.

Dascălu, fost campion mondial de tineret, s-a impus cu timpul de 1 h 19 min 41 sec, fiind urmat în clasamentul final de elvețianul Lars Josef Forster, la 14 sec, și de italianul Luca Braidot, la 19 sec.

Ede Molnar s-a clasat pe locul 56, la 12 min 24 sec, în timp ce Jozsef Attila Malnasi a terminat la un tur, iar Roberto Dumitru Burța, la două tururi.

România are acum cinci medalii câștigate, una de aur, două de argint și două de bronz. Argint au câștigat atleta Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului și Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, iar bronz au luat atleta Andrea Miklos la 400 m și karateka ștefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite).

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *