Vineri e sărbătorită Ziua Europeană a Sportului Școlar

Vineri, 24 septembrie 2021, la nivelul continentului se va sărbători Ziua Europeană a Sportului Școlar. Aceste eveniment este destinat tututor unităților de învățământ sau organizațiilor sportive, indiferent de nivelul acestora, care promovează activitatea fizică pentru educarea copiilor și tinerilor.

Comisia Europeană împreună cu Hungarian School Sport Federation și International Sport and Culture Association Danemarca au decis în urmă cu 5 ani ca ultima zi de vineri a lunii Septembrie să fie dedicată sărbătoririi activităților fizice în unitățile de învățământ din toată Europa.

La nivel național evenimentul este promovat și organizat de către Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava în colaborare cu colegi din Asociațiile Județene Sportul pentru Toți din țară. Înainte cu 48 de ore de ziua evenimentului sunt înregistate pe platforma ESSD la nivel național 435 de grădinițe, școli gimnaziale, licee, dar și organizații sportive. În județul Suceava s-au înscris în acest proiect peste 75 de unități de învățământ care vor celebra această zi prin crosuri, jocuri de mișcare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate sau drumeții. Școlile înscrise provin atât din mediul rural cât și din cel urban, din toate Cercurile Metodice,  acțiunile fiind coordonate de profesorii de educație fizică și sport dar și de alte cadre didactice pasionate de mișcare.

Ținând cont de deciziile oficiale ale guvernului și ale autorităților locale din fiecare județ în ceea ce privește regulile de respectat privind pandemia organizatorii recomandă desfășurarea activităților în condiții de maximă siguranță pentru elevi și cadrele didactice.

European School Sport Day este considerat un eveniment major, făcând parte din Săptămâna Europeană a Sportului, 23-30 septembrie, celebrată de Comisia Europeană sub sloganul #BEACTIVE.

Site-ul de unde se pot obține mai multe informații este : http://www.essd.eu/ro/  

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *