Vin turcii la Suceava!

Sortii au fost favorabili echipei locale de handbal! Universitatea Suceava va infrunta echipa turca Ankara Spor in sferturile de finala ale Cupei Challenge. Prima mansa se va disputa in Turcia, pe 16 sau 17 martie, iar returul o saptamana mai tarziu la Suceava. In cazul in care se va califica mai departe, Universitatea va intalni in semifinalele competitiei castigatoarea dintre Initia Hasselt (Belgia) si Handball Esch (Luxembourg).

Ajunsa in premiera pana in faza sferturilor de finala intr-o competitie europeana, Ankara Spor a trecut in primul tur de bulgarii de la Spartak Varna, iar in optimi a eliminat, destul de greu, formatia greaca Doukas.

Adversara Universitatii din sferturile Challenge Cup are in lot si trei stranieri: un rus si doi ucraineni.

Chiar daca isi desfasoara meciurile intr-o sala de 2.000 de locuri, handbalistii de la Ankara Spor nu starnesc interes prea mare in randul comunitatii locale. Astfel, la ultimul meci european in tribunele THF Complex au fost prezenti doar 350 de spectatori. In momentul de fata, BB Ankara Spor este lider in competitia interna, cu 31 de puncte acumulate in 17 meciuri. Gruparea din capitala Turciei este urmata in clasament de Beskitas, cu 27 de puncte, dar adversara Bacaului din Cupa EHF are doua meciuri mai putin disputate.

Răzvan Bernicu: “Faţă de cele doua echipe din Norvegia şi Minsk, din Belarus, care păreau mai tari, cred că, contra celor de la Ankara Spor va fi un meci echilibrat. Până nu vom strânge mai multe informaţii despre ei, nu putem spune decât că şansele la calificarea în semifinale sunt egale. Adversarii noştri provin dintr-un campionat în creştere. Să nu uităm că Beşiktaş a eliminat HC Odorhei, iar acum joacă în Cupa EHF cu Ştiinţa Bacău. Se putea mai rău, dar se putea şi mai bine.”

Exit mobile version