Viitorul Liteni a câștigat un nou trofeu al Cupei României la nivel județean

Viitorul Liteni rămâne specialista Cupei României. Echipa pregătită de Demis Maranda și Cătălin Holca a câștigat pentru al treilea an consecutiv faza județeană a competiției, după ce s-a impus vineri, pe stadionul Areni, în fața celor de la Juniorul Salcea, la loviturile de departajare, cu scorul general de 6-5, după 2-2 în timpul regulamentar de joc.

Ajunsă să joace cu trofeul pe masă la doar a doua sa participare, formația din Salcea a început perfect finala de pe Areni, George Parasca, bine lansat în adâncime, deschizând scorul cu un șut plasat la colțul scurt, în primul minut de la fluierul de start.

Minutul 4 a adus și cea mai controversată fază a meciului. Mitoșeriu a executat o lovitură liberă din marginea careului, mingea a ricoșat din transversală dincolo de linia porții – fără ca golul să fie validat – a revenit apoi în teren, de unde a fost trimisă cu capul în plasă de Sahru, care a fost semnalizat însă în poziție de off-side.

Viitorul avea să egaleze situația de pe tabelă în minutul 57, când Sahru a trimis un șut-centrare în fața porții, iar Florin Antonesei a deviat nefericit balonul în propria poartă pentru 1-1.

Trupa antrenată de Paul Bosancu a preluat din nou conducerea în minutul 69, printr-un gol semnat de Cezar Malanca, care l-a surprins pe picior greșit pe Curileac cu un șut pe jos din mijlocul careului mare.

Susținută din tribune de o galerie dotată cu tot arsenalul, compus inclusiv din fumigene și vuvuzele, formația din Liteni a restabilit din nou egalitatea în minutul 78, când Vlad Codău a deviat în plasă, de la colțul scurt, o minge centrată de Mitoșeriu, pentru scorul de 2-2 la sfârșitul celor 90 de minute regulamentare de joc.

S-a trecut direct la executarea loviturile de departajare de la 11 metri, unde Viitorul a înscris de patru ori prin Sahru, Mitoșeriu, Maftei și Lungu, în timp ce Juniorul a transformat doar trei penaltyuri prin Ferariu, Bumbac și Parasca. Execuțiile lui Ghiorghiciuc, respectiv Zamă și Tomescu nu au prins spațiul porții, ultimul nimerind bara.

Viitorul Liteni: Curileac – V. Răzlog, D. Lungu, Mitoșeriu, Sahru, Ghiorghiciuc, Ov. Rusu, Nuțescu, Maftei, Codău, Stancoschi. A mai intrat Pelepco. Antrenori: Demis Maranda și Cătălin Holca.

Juniorul Salcea: Băiceanu – Bumbac, Vitu, Antonesei, Dascălu, Zamă, Malanca, Barbir, Ferariu, R. Tomescu, G. Parasca. Au mai intrat: Cucoș, Stănescu și Grumezescu. Antrenori: Paul Bosancu și Andrei Cârnăreasa.

La festivitatea de la final, “galben-negrii” și-au primit trofeul din partea președintelui AJF Suceava, Ciprian Anton și a reprezentantului firmei Railex – sponsorul competiției, Marius Cazan.

Viitorul Liteni va participa în faza regională a Cupei României, care va debuta pe 10 iulie.

 

 

 

 

 

Exit mobile version