Viitorul Liteni a câștigat un nou trofeu al Cupei României la nivel județean

Viitorul Liteni rămâne specialista Cupei României. Echipa pregătită de Demis Maranda și Cătălin Holca a câștigat pentru al treilea an consecutiv faza județeană a competiției, după ce s-a impus vineri, pe stadionul Areni, în fața celor de la Juniorul Salcea, la loviturile de departajare, cu scorul general de 6-5, după 2-2 în timpul regulamentar de joc.

Ajunsă să joace cu trofeul pe masă la doar a doua sa participare, formația din Salcea a început perfect finala de pe Areni, George Parasca, bine lansat în adâncime, deschizând scorul cu un șut plasat la colțul scurt, în primul minut de la fluierul de start.

Minutul 4 a adus și cea mai controversată fază a meciului. Mitoșeriu a executat o lovitură liberă din marginea careului, mingea a ricoșat din transversală dincolo de linia porții – fără ca golul să fie validat – a revenit apoi în teren, de unde a fost trimisă cu capul în plasă de Sahru, care a fost semnalizat însă în poziție de off-side.

Viitorul avea să egaleze situația de pe tabelă în minutul 57, când Sahru a trimis un șut-centrare în fața porții, iar Florin Antonesei a deviat nefericit balonul în propria poartă pentru 1-1.

Trupa antrenată de Paul Bosancu a preluat din nou conducerea în minutul 69, printr-un gol semnat de Cezar Malanca, care l-a surprins pe picior greșit pe Curileac cu un șut pe jos din mijlocul careului mare.

Susținută din tribune de o galerie dotată cu tot arsenalul, compus inclusiv din fumigene și vuvuzele, formația din Liteni a restabilit din nou egalitatea în minutul 78, când Vlad Codău a deviat în plasă, de la colțul scurt, o minge centrată de Mitoșeriu, pentru scorul de 2-2 la sfârșitul celor 90 de minute regulamentare de joc.

S-a trecut direct la executarea loviturile de departajare de la 11 metri, unde Viitorul a înscris de patru ori prin Sahru, Mitoșeriu, Maftei și Lungu, în timp ce Juniorul a transformat doar trei penaltyuri prin Ferariu, Bumbac și Parasca. Execuțiile lui Ghiorghiciuc, respectiv Zamă și Tomescu nu au prins spațiul porții, ultimul nimerind bara.

Viitorul Liteni: Curileac – V. Răzlog, D. Lungu, Mitoșeriu, Sahru, Ghiorghiciuc, Ov. Rusu, Nuțescu, Maftei, Codău, Stancoschi. A mai intrat Pelepco. Antrenori: Demis Maranda și Cătălin Holca.

Juniorul Salcea: Băiceanu – Bumbac, Vitu, Antonesei, Dascălu, Zamă, Malanca, Barbir, Ferariu, R. Tomescu, G. Parasca. Au mai intrat: Cucoș, Stănescu și Grumezescu. Antrenori: Paul Bosancu și Andrei Cârnăreasa.

La festivitatea de la final, “galben-negrii” și-au primit trofeul din partea președintelui AJF Suceava, Ciprian Anton și a reprezentantului firmei Railex – sponsorul competiției, Marius Cazan.

Viitorul Liteni va participa în faza regională a Cupei României, care va debuta pe 10 iulie.

 

 

 

 

 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *