VIDEO | Trei puncte imense

Rapid Suceava a obţinut trei puncte imense în lupta pentru salvarea de la retrogradare, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, cu scorul de 3-0, în faţa celor de la Farul Constanta, într-un joc contând pentru etapa a XXIV-a din cadrul sezonului regulat al ligii secunde.

Notă: Din cauza unor probleme tehnice, lipsesc golurile 2 si 3.

În ciuda absenţelor din lot şi a formulei de start improvizată, constănţenii au fost mai activi în debutul întâlnirii, dar Pascal a fost la post şi a respins de sub transversală şutul din lovitură liberă expediat de Ivanovici. “Ceferiştii” au reacţionat abia în minutul 28, când Negru a finalizat defectuos o fază fixă executată de Cerlincă. Un minut mai târziu, acelaşi Negru avea să semneze cea mai mare ocazie a primei reprize, la o fază în care mai întâi a nimerit bara, iar apoi a trimis pe lângă ţintă din 10 metri. Atacantul sucevean nu l-a mai iertat pe Curcă în minutul 40, când a deschis scorul cu o lovitură puternică de cap, după un corner executat de Semeghin. 1-0 a fost şi scorul la pauză.

“Marinarii” au avut şansa egalării la un minut de la reluarea jocului, dar şutul în cros trimis de Niţescu a trecut la un metru de bara din dreapta porţii apărate de Pascal. Mult mai prezenţi în ofensivă, oaspeţii au avut o nouă ocazie de gol în minutul 64, când Ivanovici a driblat tot în careul sucevean, dar a şutat slab din şase metri şi Pascal a respins mingea cu piciorul. Un minut mai târziu, Apostol şi-a încercat tirul de la distanţă, dar execuţia mijlocaşului constănţean a trecut peste transversală. De partea cealaltă, rapidiştii îşi puteau dubla avantajul în minutul 80, dar nou-intratul Arotăriţei s-a pripit în faţa porţii adverse şi a trimis pe lângă buturi. Trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu nu a mai ratat ţinta în minutul 86, când Sumanariu a deviat subtil în plasă, de la colţul scurt, o minge centrată de Semeghin. Două minute mai târziu, nou-intratul Ferariu a avut golul trei pe frunte, dar balonul reluat cu capul de mijlocaşul sucevean a nimerit bara. În minutul 89, tabela de marcaj de pe Areni s-a modificat din nou, la o fază în care Negru l-a găsit excelent pe Bălan cu o pasă în colţul careului, iar fundaşul de bandă al gazdelor a marcat cu poarta goală după ce l-a dribat pe Curcă. Scor final 3-0.

Constănţenii nu l-au uitat pe Guriţă

Sâmbătă a nins ca-n poveşti pe Areni, iar Rapidul a obţinut o victorie de poveste în aplauzele celor 300 de spectatori prezenţi în tribune. Printre aceştia a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dar şi şase fani ai Farului. La finalul meciului, suporterii constănţeni i-au luat la rost pe jucătorii antrenaţi de Ştefan Nanu. “Nu aveţi pic de mândrie. Nu aţi tras un şut pe poartă” au fost reproşurile. Fanii constănţeni nu l-au uitat nici pe Mihai Guriţă, atacantul sucevean care a îmbrăcat tricoul Farului timp de cinci sezoane. “Mihai Guriţă este singurul fotbalist de pe teren”, a subliniat unul dintre suporterii constănţeni prezenţi pe stadionul Areni.

Rapid Suceava: Pascal – Bălan, Sava, Velescu, Semeghin – Cerlincă, Stănescu (’55 Ferariu), Sumanariu, Bâgu (’69 Arotăriţei) – I. Plămadă (’60 Ionesi) , Negru. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Farul Constanţa: Curcă – Băjan, Ghinea (51’ D. Ciobanu), Buzea, Mansur, (’78 Coteanu) – V. Apostol, I. Florea, Ivanovici, Niţescu, Tothăzan – Igiroşanu. Antrenor: Ştefan Nanu.

I-au dedicat victoria crainicului de pe Areni, decedat chiar înainte de meci

Înainte de fluierul de start al jocului, jucătorii celor două echipe au ţinut un minut de reculegere în memoria fostului crainic al stadionului Areni, Constantin Şlic, care a decedat chiar înainte de a veni la meci. La conferinţa de presă de la final, antrenorul Bogdan Tudoreanu i-a dedicat victoria. “Este o victorie mare pentru noi. Nu am făcut cel mai bun joc, dar punctele câştigate sunt foarte importante pentru că ne-am desprins la şapte puncte de Farul. Constănţenii ne-au surprins puţin în debutul jocului prin aşezarea în teren, dar odată cu trecerea timpului ne-am adaptat şi noi, a venit primul gol, iar în repriza a doua nu le-a dat ocazii de a egala. ÎI felicit pe băieţi şi vrem să dedicăm victoria domnului Şlic”, a spus antrenorul celor de la Rapid Suceava.

Rezultatele etapei a XXIV-a:
Rapid Suceava – Farul Constanţa 3-0
Dunărea Galaţi – CSMS Iaşi 0-4
ACS Berceni – FC Clinceni 1-3
Gloria Buzău – CF Brăila 0-0
Unirea Tărlungeni – SC Bacău 1-1
Rapid Bucureşti şi Unirea Slobozia au stat.

În ultimul joc din cadrul sezonului regulat, echipa suceveană va întâlni miercuri, cu începere de la ora 15.00, în direct la TVR, formaţia Rapid Bucureşti, într-un meci programat pe stadionul “Astra” din Ploieşti.

Exit mobile version