VIDEO| Rapid – Dorohoi: 3-0

In aplauzele a circa 2.000 de spectatori. Asa a terminat Rapid Suceava primul meci oficial disputat in aceasta toamna pe stadionul Areni. Formatia condusa de Bogdan Tudoreanu s-a impus astazi, cu scorul de 3-0, in fata celor de la FCM Dorohoi si poate pune clasamentul in rama. Este pe podium dupa disputarea primelor doua etape ale Ligii a II-a.

In ciuda declaratiilor oferite inaintea meciului, conform carora si-ar fi dorit sa marcheze cat mai repede, “ceferistii” au inceput anemic intalnirea contra nou-promovatei de peste Siret, astfel ca prima jumatate de ora de la fluierul de start a consemnat o singura ocazie clara la poarta oaspetilor, la un sut din 16 metri expediat de Matei. Varful de lance al formatiei sucevene nu a mai ratat tinta in minutul 35, cand a finalizat imparabil, cu o lovitura de cap sub transversala, o centrare perfecta a lui Balan. Avea sa fie al treilea gol in tot atatea jocuri oficiale disputate de Matei pentru gruparea de pe Areni. Deschiderea scorului i-a descatusat pe rapidisti, care si-au dublat avantajul in minutul 41, cand Bagu a luat o actiunea personala pe partea stanga, a intors usor un adversar, apoi i-a asezat mingea pe tava lui Negru, care a inscris din 12 metri printre picioarele veteranului Prisaca.

Bogdan Tudoreanu a schimbat la pauza, a aglomerat mijlocul terenului prin introducerea lui Sfrijan in locului lui Negru, dar acest lucru nu s-a resimtit pe faza ofensiva. Sarabanda ocaziilor la poarta oaspetilor a continuat, Matei trecand pe langa dubla in minutul 57, cand atacantul gazdelor a zguduit transversala cu un sut de la aproximativ 20 metri. Golul trei a picat firesc, in minutul 71, cand nou-intratul Marinkovic a avut o incursiune pe partea dreapta, a pasat inteligent inapoi la marginea careului, de unde Sumanariu a inscris cu latul la coltul lung. “Ceferistii” nu si-au oprit sarjele ofensive, bifand alte trei mari ocazii in ultimul sfert de ora al jocului. Aflat la primul meci in Liga a II-a, Gheorghiciuc putea debuta cu gol la matineu, dar a fost blocat in ultimul moment de Prisaca. Apostol a avut apoi sansa golului patru, dar voleul sau a trecut peste tinta, pentru ca, in ultimul minut de joc, Prisaca sa respinga de la coltul scurt un sut in forta trimis de neobositul Matei. S-a terminat 3-0, iar pentru prima oara in cele trei sezoane petrecute in Liga a II-a, Rapid iese victorioasa din primul joc disputat pe Areni.

Rapid Suceava: Rohetki – D. Balan, Velescu, Plecanciuc, Semeghin (’62 Marinkovic) – Gheorghiciuc, Apostol, Sumanariu (’75 Golofca), Bagu – Negru (’46 Sfrijan), M. Matei. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

FCM Dorohoi: V. Prisaca – A. Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Ursachi – Ghiviziu, Orasanu (’89 Luca) – Barabas (’46 Mateiuc), Vrabie, Edi Sandu – Grumezescu (’62 N. Paval). Antrenor: Vespazian Colban.

Exit mobile version