VIDEO | Farul – Rapid: 1-1

Rapidul a trebuit să se mulţumească cu o remiză la debutul în noua ediţie de campionat a Ligii a II-a, scor 1-1, pe terenul Farului Constanţa, la finalul unei meci în care sucevenii au jucat mai bine de o repriză cu un om mai puţin pe teren, după eliminarea lui Cerlincă.

Începută cu o întârziere de un sfert de oră, în semn de protest al tuturor echipelor de Liga a II-a faţă de Federaţia Română de Fotbal, partida a fost săracă în ocazii de poartă în repriza întâi. Tiron a trecut primul pe lângă deschiderea scorului, şutul mijlocaşului basarabean fiind deviat în corner de un fundaş advers. La poarta opusă, Roheţki a fost la post şi a respins în două rânduri mingea de sub transversală, a doua oară la un şut-centrare expediat din banda dreaptă de Băjan.

Echilibrul părea să se rupă odată cu minutul 38, când suceveanul Cerlincă a intrat în istorie. A devenit primul jucător eliminat în sezonul 2014/2015. Şi nu oricum, ci încasând două galbene într-un interval de doar cinci minute, al doilea pentru o contră lângă linia de tuşă a terenului. Cu un om în plus, constănţenii au presat pe finalul reprizei, fără efecte însă pe tabela de marcaj, rămasă intactă până la pauză. În ciuda inferiorităţii numerice, “ceferiştii” au început mai bine repriza secundă, iar la patru minute de la reluarea jocului şi-au trecut în cont o mare ocazie de gol prin Tiron, al cărui şut a fost respins de pe linia porţii, cu o alunecare ca la hochei, de către Miulescu. Oaspeţii au găsit în cele din urmă ţinta în minutul 55, când Apostol a centrat în forţă de pe partea dreaptă, iar Matei (foto) a înscris cu un şut din cădere.

Trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu s-a aflat însă în avantaj doar un sfert de oră, nou-intratul Enciu restabilind egalitatea în minutul 70, după ce a finalizat cu capul din şase metri o centrare venită de la Bardu. Peste doar două minute, acelaşi Enciu a avut şansa golului doi pentru Farul, dar a trimis peste transversală din interiorul careului. Cu cinci minute înainte de final s-a restabilit şi egalitatea numerică pe teren, după ce Băjan a primit la rândul lui al doilea cartonaş galben. S-a terminat 1-1, aceasta fiind primul rezultat de egalitate înregistrat în istoria întâlnirilor directe dintre Farul Constanţa şi Rapid Suceava.

Farul Constanţa: Vl. Neagu – Băjan, Miulescu, Straton, Szalkai – Bardu, Ochia, V. Ion (’57 Ivănică), Neagoe – Pâslaru (’62 Enciu), Igiroşanu. Antrenor: Marian Pană.

Rapid CFR Suceava: Roheţki – Bălan, Velescu, Plecanciuc, Semeghin – Cerlincă, Apostol, Sfrijan, Tiron (’80 Bâgu) – Negru (’46 Marinkovic), Matei (’89 Golofca). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Tudoreanu: “Dacă am fi jucat tot meciul 11 la 11, am fi câştigat”

La final, antrenorul Bogdan Tudoreanu s-a declarat mulţumit de rezultat, precizând că Rapidul putea obţine mai mult de o remiză pe malul mării dacă ar fi jucat tot meciul în efectiv complet. “Sunt mulţumit de rezultat, ţinând cont că am jucat mai bine de o repriză în 10 oameni. Îmi pare rău însă de acel cartonaş roşu încasat de Cerlincă. Al doilea galben consider că a fost dat prea repede şi prea uşor, pentru o contră. Chiar urma să-l schimb cu Bâgu. Dacă am fi jucat tot meciul 11 la 11, am fi câştigat, pentru că băieţii au stat bine în teren, au alergat mult, şi chiar au reuşit să dea gol în inferioritate numerică. Păcat de acea greşeală colectivă de la golul egalizator. Păcat că nu am câştigat toate cele trei puncte”, a declarat Tudoreanu.

Marian Pană: “Sunt dezamăgit că nu am câştigat”

De partea cealaltă, Marian Pană este dezamăgit că echipa constănţeană a ratat victoria cu un om în plus pe teren “Sunt dezamăgit că nu am câştigat, dar nu pot să fiu supărat pe jucători. N-am ce să le reproşez. S-a văzut că au încercat să se exprime, am presat, ne-am creat câteva ocazii mai ales în superioritate numerică, dar atât am putut la acest moment”, a declarat antrenorul Farului.

Rezultatele primei etape:

Săgeata Năvodari – ACS Berceni 2-1
CF Brăila – CS Baloteşti 1-0
FCM Dorohoi – Unirea Slobozia 1-1
Farul Constanţa – Rapid Suceava 1-1
Gloria Buzău – SC Bacău 2-1
FC Voluntari – Academica Piteşti 0-1

În runda următoare, la prima apariţie oficială în faţa propriilor suporteri, Rapid CFR Suceava primeşte sâmbătă, cu începere de la orele 11.00, pe stadionul Areni, vizita nou-promovatei FCM Dorohoi.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *