VIDEO | Rapid – Gloria: 1-0

A venit primăvara pe Areni. A adus-o autogolul lui Dăniţă, autogol prin care Rapid CFR Suceava a câştigat trei puncte din meciul de sâmbătă cu Gloria Buzău, contând pentru etapa a 18-a din Liga a II-a.

Cele două formaţii au fost zgârcite în faze de poartă în prima repriză. Ionesi a încercat primul vigilenţa lui Stoicescu în minutul 5, printr-o reluare cu capul la care mingea a fost reţinută fără probleme de portarul buzoian. Gloria a replicat prin Burlacu, mijlocaşul oaspeţilor având în două rânduri şansa deschiderea scorului. Mai întâi a reluat pe lângă ţintă un balon centrat de pe partea dreaptă, iar apoi a fost deposedat în ultimul moment de Velescu la o fază iminentă de gol. De partea cealaltă, gazdele şi-au încercat tirul prin Semeghin, dar şutul veteranului sucevean a fost o pradă uşoară pentru Stoicescu. Pe finalul reprizei, acelaşi Burlacu putea dezgheţa tabela, dar şuturile sale de la distanţa nu au nimerit cadrul porţii. Nimic la nimic la pauză.

Jocul s-a dezamorţit odată cu starul reprizei secunde. Sumanariu şi-a trecut prima ocazie în minutul 50, când a şutat de la 25 de metri pe lângă ţintă. În jumătatea adversă, M. Ion a avut golul pe frunte, dar a trimis milimetric pe lângă poarta apărată de debutantul Hânţescu. Cu un atac animat de nou-intraţii Arotăriţei şi I. Plămadă, rapidiştii au avut o şansă imensă de a deschide scorul în minutul 66, când Stoicescu a respins miraculos o minge trimisă de pe şase metri de Golofca. Instalată confortabil în jumătatea adversă, formaţia “ceferistă” a trecut din nou pe lângă gol în minutul 75, când I. Plămadă nu a nimerit cadrul porţii din mijlocul careului. Arotăriţei şi-a încercat apoi şansa de la distanţă, dar mingea şutată de mijlocaşul sucevean a fost respinsă de la rădăcina barei de Stoicescu. Dacă “ceferiştii” nu au reuşit să trimită balonul în plasă, au făcut-o oaspeţii în minutul 83. Bălan a centrat de pe partea dreaptă, iar Dăniţă, intrat de doar cinci minute pe gazon, în ideea de a întări defensiva buzoiană, a trimis imparabil mingea în propria poartă. Trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu îşi putea securiza victoria patru minute mai târziu, dar I. Plămadă a trimis aiurea, menţinând suspansul printre cei aproape 500 de spectatori prezenţi sâmbătă pe Areni. Pe final, pe fondul frustrării, au cedat şi nervii în tabăra buzoiană, Mihăescu văzând direct cartonaşul roşu pentru o intrare cu talpa sus asupra lui Bălan. S-a terminat 1-0, iar Rapid Suceava bifează a treia victorie stagională şi îşi recuperează astfel cele trei puncte cedate în toamnă, de voie, de nevoie, la Buzău.

Rapid CFR Suceava: Hânţescu – Bălan, Sava, Velescu, Semeghin – Bîgu (’56 Arotăriţei), Sumanariu, Ferariu, Golofca – M. Negru (’67 Gafiţa) – Ionesi (’46 I. Plămadă). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Gloria Buzău: Stoicescu – Airinei, Vlaicu, Scarlat, Agache – Puşcaşu, Mihăiescu, G. Ion (’63 Fl. Alexandru), Burlacu – Pantelie (’78 Dăniţă), G. Marcu (’57 Abba). Antrenor: Viorel Ion.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

8 Comentarii

  1. Mi-a placut foarte mult Ferariu . Este un plus pentru echipa. Mereu cu capul sus, mereu a pus mingea jos, a vorbit in teren cu ceilalti coechipieri, a cautat sa evite mingea lunga………….Un jucator foarte bun la constructie….M-a convins. Pentru a avea constructie…trebuie sa ai si antrenor. Din pacate …..asta este o problema. Astazi antrenorul nostru a gresit schimbarile. Nu poti sa ti in teren (mai ales pe un teren greu, pe care nu poti sa plimbi mingea) jucatori lenti , care nu alearga, care nu fac pressing …….si sa te faca tribuna atent …..intrucat tu nu vezi lucrul acesta.Trist ….dar adevarat.

  2. la Tarlungeni trebuie sa scoatem macar un punct! pana la urma punctul asta ( speram si 3 puncte) ne-ar ajuta enorm chiar daca nu se va juca pana la urma play-out si play off! totul depinde ce hotaresc cluburile de liga 2 cu presedintele Burleanu pe data de 18 martie! speram ca rapidistii vor juca foarte bine si se vor salva de la retrogradare !

  3. daca si la meciul de ieri a gresit antrnorul schimbarile atunci ori esti rautacios ori esti in afara fenomenului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *