VIDEO| Memorialul “Mihai Mironiuc”, ediţia a 8-a

Sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava va găzdui vineri şi sâmbătă a 8-a ediţie a Memorialului “Mihai Mironiuc”. La competiţia organizată în memoria fostului mare handbalist al Sucevei şi al Minaurului vor participa CSŞM Bacău, Naţionala de juniori I a României şi CSU Suceava.

Gruparea suceveana va debuta la acest turneu vineri, la ora 10:00, cu un joc în compania Echipei Naţionale de juniori I. După-amiaza, de la ora 17:00, studenţii vor înfrunta viitoarea colegă de serie, CSŞM Bacău, urmând ca sâmbătă, de la 10:00, să joace din nou cu micii „tricolori”. Răzvan Bernicu vede în cele trei meciuri o bună ocazie de a-i integra în echipă pe cei cinci jucători ajunşi la Suceava în această vară. Este vorba despre Vele, Baican, Oprea, Velea şi Ciutacu. În plus, universitarii vor mai transfera în aceste zile un jucător pe postul de inter dreapta.

“Trebuie să începem să legăm relaţiile de joc. Aceste trei jocuri pe care le vom susţine la Memorial se anunţă utile mai ales pentru jucătorii nou-veniţi. Au ocazia să se integreze în echipă”, a declarat Răzvan Bernicu.

Originar din Dorneşti, Mihai Mironiuc a evoluat începând din 1971 pentru CSU Suceava, sub comanda lui Şerban Pop. După doar trei ani petrecuţi acasă, interul dreapta a fost remarcat de Minaur Baia Mare, grupare pentru care avea să evolueze timp de un deceniu. Idol al băimărenilor, “stângul de fier” a avut o cotă întrecută doar de Maricel Voinea. Handbalistul sucevean a strâns 73 de prezenţe în tricoul primei reprezentative a României şi a fost goalgheterul Campionatului Mondial Universitar din Polonia. Maestru Emerit al Sportului, Mihai Mironiuc s-a stins din viaţă în 2002, la vârsta de doar 42 de ani.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

  1. Hc farul constanta a facut cea mai buna achizitie prin aducerea extremei dreapta Laurentiu Nitu, 191 goluri marcate in prima liga 2015-2016, marcator a 7 goluri la meciul cu csm focsani, 05.08.2016, turneu disputat la Suceava, fiind cel mai experimentat jucator din teren. Forta Laurentiu Nitu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *