VIDEO| Iftime, ultimul gong

Doliu in sportul sucevean! Singurul antrenor de box din Suceava, Doru Iftime, s-a stins din viata, la varsta de 52 de ani. Tehnicianul de la CSM Suceava si-a dat ultima suflare miercuri seara, in jurul orei 19:30, chiar dupa antrenamentul pe care l-a condus la sala din cadrul Patinoarului Artificial. Doru Iftime a cazut brusc din picioare, iar medicii de la SMURD ajunsi la fata locului au constatat decesul.

“Este pur si simplu un soc. Era mai mare cu trei ani decat mine, ne stim de 36 de ani, de cand eram amandoi copii. Ii cunosc foarte bine si familia, cu sotia sa am fost colegi de liceu. Stiam ca sufera de diabet, tensiune, avea probleme si cu ficatul. I-am spus in dese randuri sa nu se mai agite, sa renunte la antrenamente, dar nu m-a ascultat. Vroia sa o pregateasca pe fata (n.r. Lacramioara Perijoc) pentru Campionatul European din noiembrie. S-a consumat mult si pentru ca Federatia l-a anuntat ca trebuie sa gaseasca surse proprii de finantare pentru deplasarea sportivei in Polonia. Era o fire mai retrasa, dar tot timpul s-a straduit sa lase ceva in urma, sa aiba medalii si rezultate. Se vede o data in plus cat de tare este uzat un antrenor de emotiile si tensiunea din timpul competitiilor si antrenamentelor. Vreau sa transmit sincere condoleante familiei indurerate”, a anuntat directorul CSM Suceava, Valerica Gherasim.

Doru Iftime a inceput sa practice boxul la 15 ani, iar până la 24 de ani a fost legitimat la Clubul Metalul Suceava şi la Asociaţia Armata Bacău. Până în 1986 a rămas antrenor, dar şi cu drept de participare la competiţii. Dupa 13 ani in afara sportului, Doru Iftime si-a reluat cariera de antrenor, iar pana astazi a adus peste 60 de medalii prin sportivii sai. Anul 2012 a fost unul plin de satisfactii pentru el. Sportiva sa, Lacramioara Perijoc, castigase aurul la Campionatul National de tineret si la Cupa Romaniei, fiind convocata si in lotul national al Romaniei pentru Campionatul European de Tineret.

“Am reuşit din pasiune şi pentru că am pus foarte mult suflet în ceea ce am făcut. Aşa i-am ales şi pe sportivii mei deoarece în acest fel poţi să rezişti în ring” – Doru Iftime

Ultima apariţie televizată a antrenorului Doru Iftime a fost în studioul emisiunii Fair Play, luni, pe 10 septembrie. Urmăriţi înregistrarea în această seară, începând cu ora 20:00.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "VIDEO| Iftime, ultimul gong"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*