VIDEO CJ întârzie finanţarea CSU

Şansele ca Universitatea Suceava să primească bani de la Consiliul Judeţean în viitorul apropiat sunt destul de mici. Şeful adminsitraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a anunţat că cele 3 miliarde alocate la începutul anului pentru echipa de handbal nu vor fi momentan achitate, invocând unele nereguli în contabilitatea clubului.

Oficialii Universităţii şi-au pus speranţe mari în şedinţa Consiliului Judeţean de vineri, când ar fi trebui să se hotărască direcţionarea a 3 miliarde în contul clubului universitar. Consilierul judeţean Ovidiu Milici a reamintit că banii promişi la începutul anului pentru handbal nu au fost încă achitaţi.

“Jucatorii nostri fac performanta in conditii relativ modeste. Echipa de handbal a castigat prin proiect, in luna mai, 3 miliarde din partea Consiliului Judetean, iar acesti bani nu au intrat nici pana acum in visteria clubului. Va adresez rugamintea ca sa fie directionati acesti bani catre handbal”, a spus Ovidiu Milici.

Surprinzător, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a sugerat că ar exista probleme în contabilitatea clubului Universitatea, iar până când acestea nu vor fi rezolvate, echipa de handbal nu va primi niciun ban.

“Suntem alaturi de sportul de performanta din judetul Suceava si va asigur ca vom gasi cea mai buna solutie. Problema este ca, in urma discutiilor pe care le-am avut cu Curtea de Conturi, cei de acolo au avut de facut cateva observatii, din fericire nu catre Consiliul Judetean. Le-am cerut celor de la echipa de handbal sa puna in ordine documentele justificative pentru a nu exista suprapuneri de finantari”, a precizat Gheorghe Flutur.

Directorul tehnic al Universitătii, Petru Ghervan, a admis că luna trecută, la clubul sucevean a fost efectuat un control al Curţii de Conturi, dar totul a fost în regulă.

“Le-am prezentat atunci toate documentele solicitate şi mi s-a răspuns că totul este în ordine. Acum nu ştiu dacă domnul Flutur a aflat despre asta, sau dacă este un nou control despre care eu nu am aflat. Aş vrea să se clarifice cât mai repede situaţia, pentru ca echipa să nu îşi piardă din ritm. Imaginea mea a fost lezată pentru că se sugerează ca am greşit. Dacă se va constata că a fost vina mea, îmi voi asuma toată răspunderea şi imi voi da demisia. Din păcate, dacă până la sfârşitul anului nu vom primi bani de la Consiliul Judeţean, vom asista la destructurarea acestei echipe. Toţi jucătorii care vor avea oferte mai bune, vor părăsi Suceava”, a anunţat Petru Ghervan.

În altă ordine de idei, Consiliul Judeţean a alocat vineri suma de 100 de milioane de lei vechi pentru organizare Cupei Sucevei la atletism, competiţie care va avea loc în luna noiembrie.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "VIDEO CJ întârzie finanţarea CSU"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*