Viciere de rezultat la Cupa Liceelor

Finala cu scantei in faza judeteana a Cupei Liceelor la handbal masculin. Disputat intre echipa Liceului Militar din Campulung Moldovenesc, aflata in postura de echipa organizatoare, si reprezentanta CN “Petru Rares”, ultimul act al competitie s-a incheiat cu un imens scandal, oaspetii acuzand in mod vehement maniera partinitoare de arbitraj a brigazii conduse de Dorel Tugurlan.

Unul dintre componentii echipei CN “Petru Rares” reclama ca echipa suceveana a fost vanata de-a dreptul de arbitrii pe tot parcursul intrecerii, totul culminand cu finala jucata impotriva gazdelor din Campulung Moldovenesc, meci in care echipa vizitatoare a primit gratuit mai multe eliminari de 2 minute precum si un cartonas rosu in dreptul celui mai bun jucator, Vlad Posmangiu.

In faza grupelor, am jucat doua meciuri cu Colegiul National “Latcu Voda” Siret si Colegiul National “Mihai Eminescu” Suceava. Ambele au fost castigate de noi cu greu, luptand pe intreaga durata a ambelor meciuri contra echipei adverse si a arbitrilor care au incercat fara incetare sa ne puna piedici in drumul nostru spre victorie. In ambele meciuri, eliminarile si deciziile eronate in defavoarea noastra au fost nelipsite, ba chiar in cel de-al doilea meci cel mai bun jucator al nostru, Vlad Posmangiu (fost campion national la juniori 3 cu echipa LPS Suceava) a primit gratuit cartonas rosu.

Cireasa de pe tort a fost finala dintre echipa noastra condusa de prof. Sorin Rambu (din pacate prea putin influent in lumea sportului sucevean) si Liceul Militar “Stefan cel Mare” Campulung Moldovenesc. Pana la pauza totul a fost bine si frumos, iar echipa noastra a intrat la vestiare cu avantaj de doua goluri, dar repriza a doua a fost facuta praf de cei doi arbitri. Acelasi Posmangiu a primit din nou cartonas rosu, pentru 3 eliminari (2 dintre ele fiind primite total gratuit). Dar si asa am rezistat si am ramas pe linia de plutire mentinand scorul egal desi eliminarile de doua minute au curs fara oprire in tabara noastra (orice contact era penalizat cu eliminare de 2 minute).

Cu 10 minute inainte de final, am fost faultat grosolan in pozitie de aruncare de catre unul din “militari” dar ambii am fost eliminati. Povestea se repeta si cu doua minute inainte de final cand extrema dreapta a “Militarului” ma ia pe sus la propriu, iar arbitrii dicteaza doar aruncare de la 7 metri, fara sa-i acorde o eliminare fireasca de 2 minute. Atunci jocul s-a rupt si am fost invinsi la 3 goluri. Diferenta nu reliefeaza realitatea din teren ci doar dorinta apriga a brigazii de arbitrii de a ne pune bete in roate“, ne-a povestit Theodor Livinschi, component al echipei CN “Petru Rares”.

Acesta a mai precizat ca “este regretabil ca si la nivelul sportului scolar exista asemenea interese si ca oameni in toata firea dezamagesc tineri veniti sa-si reprezinte scolile intr-un mod cat mai sportiv si fair-play“.

Finala fazei judetene a Cupei Liceelor la handbal masculin dintre Colegiul Militar “Stefan cel Mare” Campulung Moldovenesc si Colegiul National “Petru Rares” Suceava s-a incheiat cu scorul de 17-14.

Competitia a fost organizata sub egida Directiei Judeţeane pentru Sport Suceava în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Suceava.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *