Varul, celulita şi haznaua

Când umblătoarea din fundul grădinii începe să pută prea tare, gospodarul mai aruncă câteva kile de var în hazna ca să mai taie din mirosul de rahat. Mai ales atunci când mai e şi hram în sat şi omul ştie că o să-i vină şi ceva musafiri în bătătură.

Musafiri se anunţă şi pe Areni. I-au chemat cei de la Consiliul Judeţean pe înfrăţiţii din Franţa, Germania şi Cernăuţi să se joace de-a fotbalul la Suceava. Numai că după ce i-au chemat şi-au dat seama că Areniul pute. Parodia de fotbal instrumentată de patroni fără ţeluri, antrenori fără chef şi jucători fără talent pute groaznic. La fel de tare pute şi la ajefeul unde regulile se fac, după caz, cu sticla de vodcă sau cu ranga. Dar cel mai tare pute a căcat în conturile de unde zboară banii către cantonamente făcute pe datorie la pensiunea naşului beizadelei.

Aşa că la doi ani după ce proaspătul pe atunci preşedinte al Cetăţii, Ciprian Anton, arunca doi bulgări de var pe Areni, stadionul a fost din nou văruit peste noapte. În alb-albastru, ca să-i păstreze tradiţia nealterată.

Or să vină nemţii şi franţujii, or să dea bine în poză şi or să plece cum au venit. Areniul va rămâne însă cu duhoarea de hazna.

După ce prima ploaie va spăla varul printre gradenele rupte şi ziarele cu articole elogioase la adresa conducătorului vor fi devenit deja ambalaj de parizer ori înlocuitor de hârtie igienică or să rămână miasma celor două echipe cu acelaşi obiectiv. Să se facă de râs mai puţin decât cealaltă. Şi-or să rămână şi geamurile închise la haznaua de lângă.

La ultimul amical disputat vineri pe Areni, impresia mea a fost că băieţii care alergau după minge n-au făcut decât să deranjeze liniştea atletelor de ocazie care aleargă de bezmetice pe pista stadionului.

Păi nu mai bine interzicem cu totul fotbalul în oraşul ăsta şi declarăm stadionul parc cu copaci pentru făcut jogging. Poate aşa chiar se ajunge la un rezultat concret. Ar putea să scadă dramatic concentraţia de celulită din Padrino ori Hollywood.

http://dinuzara.com

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Varul, celulita şi haznaua"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*