USV țintește o medalie la Europenele Universitare

Echipa masculină de handbal a Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava va pleca sâmbătă în Polonia, pentru a reprezenta România la Campionatul European Universitar, organizat la Lodz.

Avem experința turneelor europene precedente și încercăm să obținem din nou o medalie”, a precizat prorectorul Mihai Dimian.

Campioană europeană universitară în 2017, echipa suceveană va fi condusă în Polonia de antrenorii Bogdan Şoldănescu și Iulian Andrei. “Mergem încrezători în Polonia. Cred că avem cel mai bun lot de până acum cu care participăm la Europene. Toți băieții fac parte din echipa de Liga Națională și asta ne dă speranțe că ne vom întoarce acasă cu o medalie. Sperăm să fie cât mai strălucitoare, să fim demni de numele Universității din Suceava”, a declarat Bogdan Şoldănescu.

Mergem cu un singur gând: să luăm o medalie”, a completat portarul Darius Makaria, campion mondial în trecut cu naționala României.

USV Suceava va miza în Polonia pe următorul lot de jucători: Darius Makaria, Ionuț Andreescu – Adrian Tîrzioru (căpitan), Claudiu Lăzurcă, Leonard Ştefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alexandru Dascălu.

USV își va afla adversarii duminică, la tragerea la sorți.

Gruparea suceveană a obținut dreptul de a participa la Campionatul European Universitar, după ce a câștigat faza națională a competiției.

În finală disputată la sfârșitul lunii aprilie, la Suceava, Tîrzioru și compania au învins reprezentanta Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău, cu scorul de 36-23.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close