USV are doi campioni universitari

Atletii de la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava s-au intors cu trei medalii de la Campionatul National Universitar ce s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Pitesti.  Andrei Gafita a devenit campion national universitar in proba de 10.000 de metri mars, sportivul pregatit de Radu Mihalescu trecand linia de sosire cu un avans de aproape doua minute in fata urmatorului clasat.

Colega sa de la USV, Lenuta Burueana s-a intors cu doua medalii din Trivale. Sportiva pregatita de Ioan Zanfirache a cucerit aurul in proba de aruncare a greutatii, cu o performanta de 14 metri si 92 de centimetri, si a terminat pe locul 2 in proba de aruncare la discului, cu un rezultat de 37 de metri si 21 de centimetri.

Aproape de podium a fost si Sanzaiana Mandiuc, sportiva de la USV terminand pe locul 4 in proba de 5.000 de metri mars.

 

Andrei Dorin Rusu s-a calificat la Campionatul Mondial de Juniori din Polonia

Prasneac - Rusu

In paralel cu Campionatul National Universitar, stadionul din Pitesti a gazduit in weekendul trecut prima etapa din cadrul Campionatului National pentru seniori, juniori si tineret.

In aceasta competitie, dintre sportivi suceveni, s-a remarcat Andrei Dorin Rusu, sportivul pregatit de Cristian Prasneac reusind sa se califice la Campionatul Mondial de Juniori dupa ce a castigat proba de 10.000 de metri. Atletul de la CSM Dorna Vatra Dornei a prins biletele pentru Polonia dupa ce a trecut linia de sosire cu timpul de 30 de minute, 49 de secunde si 81 de sutimi.

Colegul sa de club, Claudiu Daniel Mihaescu a alergat în proba de 800 de metri, fiind aproape sa-sI indeplineasca baremul pentru Campionatul European de juniori II din Georgia.

Sunt foarte bucuros pentru performanta lui Andrei Dorin Rusu, care si-a indeplinit baremul pentru mondialele de juniori I, mai ales ca este în primul an la aceasta categorie de vârsta. Este o calificare istorica, tinand cont ca Vatra Dornei nu are o pista sintetica, iar acest lucru este un dezavantaj pentru noi. Sper ca saptamâna viitoare, la Cupa Primaverii de la Bucuretti, Claudiu Daniel Mihaescu sa obtina biletele pentru Campionatul European de juniori II din Georgia”, a precizat antrenorul Cristian Prasneac, care a tinut sa multumeasca Primariei Municipiului Vatra Dornei pentru sprijinul acordat sportivilor sai.

In aceiasi prima etapa din cadrul Campionatului National pentru seniori, juniori si tineret, Gabriela Doroftei, de la CSM Suceava, a urcat in doua randuri pe podiumul de premiere, pe locul 2 in proba de 3.000 de metri si pe locul 3 in cea de 1.500 de metri.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "USV are doi campioni universitari"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*