USV a cucerit un nou titlu național universitar

Echipa de handbal masculin a Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava a câștigat un nou titlu de campioană națională universitară, după ce s-a impus miercuri, în finala disputată în sala LPS, în fața reprezentativei Universității din Pitești, cu scorul de 43-40.

Echipa condusă de Petru Ghervan, Bogdan Şoldănescu și Iulian Andrei a ajuns în finală după ce a câștigat grupa din care a făcut parte cu două victorii: 52-27 cu Universitatea Oradea și 61-24 cu Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Podiumul a fost completat de echipa Universității din Oradea, care a trecut în finala mică, cu scorul de 39-30 de reprezentanta Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău.

La festivitatea de premiere au participat prorectorul Universității “Ştefan cel Mare”, Ştefan Purici, viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi și directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava, Ciprian Anton.

Gazdele au câștigat și un premiu special, prin Botond Balazs, care a fost cel mai bun marcator al turneului. Echipa Universității „Ştefan Cel Mare” Suceava s-a mai bazat la această competiție pe următorii studenți: Paul Simulescu, Dragoș Podovei, Alexandru Bologa, Robert Cîmpan, Alex Dascălu, Alexandru Focșăneanu, Cosmin Lupu, Alexandru Reuț, Iulian Roșu, Daniel Stanciuc, Leonard Ştefan, Adrian Urdă și Albert Vizitiu.

Prin câștigarea titlului de campioană națională, Universitatea “Ştefan cel Mare Suceava” s-a calificat la Campionatul European Universitar de Handbal masculin, care se va desfășura în perioada 8-14 iulie, la Podgorica, în Muntenegru.

Sucevenii au câștigat titlul european în 2017, la Malaga, în Spania, și în 2022, la Lodz, în Polonia, iar în 2018 s-au clasat pe locul 3 la Coimbra, în Portugalia.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *