USV a cucerit pentru a șasea oară titlu de campioană națională universitară la handbal masculin

Echipa Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava a câștigat pentru a șasea oară consecutiv titlul de campioană națională universitară la handbal masculin, după ce s-a impus în finala disputată sâmbătă, în sala LPS, în fața reprezentativei Universității din Pitești, cu scorul de 34-23 (16-10).

Formația condusă de Bogdan Şoldănescu, Răzvan Gavriloaia și Iulian Andrei a ajuns în finală după ce a învins reprezentativele UNEFS București (scor 33-17), în sferturi de finală și pe cea a Universitatii “Vasile Alecsandri” Bacău (scor 30-15), în semifinale.

Podiumul a fost completat de echipa Universității din Galați, care a învins în finala mică, reprezentanta Universității din Bacău.

Festivitatea de premiere de la final a fost oficiată de ministrul Educației, Ligia Deca, rectorul USV, Mihai Dimian, viceprimarul Lucian Harșovschi și directorul LPS Suceava, Ciprian Anton.

Gazdele au obținut și unul dintre premiile speciale prin Claudiu Lăzurcă, desemnat cel mai valoros jucător al turneului.

Echipa Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava s-a bazat la această competiție pe următorii studenți: Mihai Merlă, Dragoș Podovei – Alexandru Reuț, Alexandru Bologa, Cosmin Lupu, Alexandru Focșăneanu, Alex Dascălu, Balazs Botond, Claudiu Lazurcă, Pavel Loic, Andrei Bruj, Sorin Grigore, Cătălin Zarițchi, Eduard Iordachi, Albert Vizitiu și Iulian Roșu.

Ediția din acest an a Campionatului Național Universitar la handbal masculin a fost organizată de Ministerul Educației, prin Federația Sportului Şcolar și Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport, Federația Română de Handbal, Clubul Sportiv Universitar din Suceava, Asociația Județeană de Handbal Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Şcoala Gimnazială “Ion Creangă Suceava și Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Suceava.

Prin câștigarea titlului de campioni naționali, handbaliștii de la USV s-au calificat automat la Campionatul European Universitar de handbal masculin, care se va desfășura în luna iulie, în Ungaria.

USV are nu mai puțin de trei titluri europene universitare la handbal masculin, cucerite în 2017, 2022 și 2023, dar și un bronz continental obținut în 2018.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *