USL boicotează finanţarea

Finanţarea activităţilor sportive din municipiul Suceava rămâne în continuare blocată. Consilierii locali ai PSD şi PNL au chiulit, luni, de la o şedinţa extraordinară a Consiliului Local care avea un singur punct pe ordinea de zi: alocarea fondurilor pentru fiecare sport în parte. Şedinţa nu a mai avut loc pentru că nu s-a întrunit cvorumul necesar.

Consilierii locali ai Partidului Democrat Liberal au convocat, pentru luni la amiază, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Suceava pentru deblocarea finanţării activităţilor sportive sportive din municipiu. Şedinţa a fost convocată după ce săptămâna trecută proiectul privind alocarea banilor pentru cultură şi sport a fost respins prin votul negativ al consilierilor PNL. Liberalii au fost atunci nemulţumiţi de modul în care au fost împărţiţi banii pentru sport. PNL ar fi dorit să scadă suma alocată handbalului şi să suplimenteze banii pentru fotbal. La şedinţa de luni s-au prezentat doar nouă consilieri PDL. Şedinţa nu a mai avut loc pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar. Consilierii democrat-liberali au făcut apel la colegii lor de la USL să deblocheze finanţarea sportului.

„Am purtat discutii cu reprezentanti de la PSD, PNL si PP-DD si am facut apel la intelegere, le-am spus ca suntem dispusi sa negociem chiar daca dumnealor nu pot sa-si convoace astazi toti 12 consilieri pentru a-si impune punctul de vedere si interesele. Din nefericire, de 6 ani de zile de cand sunt consilier, nu am mai patit ca un anumit grup, in speta USL-ul, sa nu vina la o sedinta pentru ca nu isi poate strange majoritatea pentru a vota asa cum doresc ei. Nu sunt deschisi la dialog si din pacate are de suferit sportul sucevean, cu toate ramurile. Vom mai convoca sedinte de cate ori vom putea, dar trebuie sa gasim sprijin din partea celorlalti consilieri locali. In conditiile acestea vom ajunge prin mai-iunie cu licitatia, cand multe echipe pot fi retrogradate”, a declarat consilierul PDL, Lucian Harsovschi.

La randul sau, Neculai Barba si-a exprimat ingrijorarea ca ar putea exista anumite interese pentru desfiintarea echipei de handbal: “Atitudinea lor, lipsa viceprimarilor de la aceasta sedinta, care sunt si consilieri locali, este de neinteles si este regretabila. De asemenea, poate exista institutii ale statului care sa se autosesizeze cu privire la ce s-a intamplat in ultima perioada la echipa de handbal. Eu am mari temeri ca problemele de acolo nu sunt intamplatoare si ma gandesc ca, asa cum evolueaza lucrurile, ar putea fi vorba despre interese pentru desfiintarea echipei de handbal si disparitia handbalului in Suceava.”

Primarul Ion Lungu a anunţat că va negocia personal cu toate grupurile politice din Consiliul Local pentru a se ajunge la o variantă acceptată de toată lumea.

“Cred ca in joc sunt mai mult orgolii politice, pentru ca cele doua proiecte propuse nu au modificari majore. Fac un apel la responsabilitate, la calm din partea grupurilor de consilieri. Nu sunt probleme care nu pot fi depasite. Voi convoca eu o sedinta de Consiliu Local pentru ca altfel vad ca sunt orgolii si daca un grup de consilieri convoaca o sedinta, ceilalti nu se prezinta”, a spus primarul Sucevei.

La şedinţă a fost prezent şi antrenorul echipei de handbal masculin CSU Suceava, Răzvan Bernicu. Acesta le-a atras atenţia consilierilor locali că sportul nu are culoare politică şi le-a cerut să deblocheze finanţarea clubului de handbal, mai ales că în acest an clubul are o misiune dificilă: salvarea de la retrogradare.

Este nevoie de toata lumea si trebuie sa inteleaga toti consilierii ca noi nu avem nicio culoare politica. Noi vrem doar sa mentinem handbalul in viata la Suceava si, de ce nu, sa-l readucem acolo unde ii este locul. Si anul trecut au fost probleme, insa am inteles, a fost un moment mai greu. Acum este un an de tranzitie si de reconstructie, dar trebuie sa inteleaga toata lumea ca trebuie sa punem osul pentru sportul sucevean, in speta si pentru handbal,” a declarat Razvan Bernicu.

Următoarea şedinţă de Consiliu Local ar putea avea loc în data de 13 martie.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

4 Comentarii

  1. PSD şi PNL FAC SPORT NATIONAL ..FUGA DE RASPUNDERE ..RELAXARE TOTALA ..ORAS FRUMOS …DAR PROST ADMINISTRAT …PACAT …SPORTUL SUCEVEAN ..LIPSIT DE FINANTARE ….PTR CA IN ACEST ORAS …NIMENI NU RASPUNDE IN FATA LEGII ..

  2. Mai de la PNL pe vremea „railor” de la PDL am jucat o finala si o semifinala de cupa europeana. De cand ati venit voi am plecat 16 jucatori din lipsa de finantare. MINTITI CU NERUSINARE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *