UPD Situaţie tensionată la CSU

În ciuda liniştii aparente şi a parcursului bun în campionat, situaţia la echipa locală de handbal tinde să degenereze. Din cauza problemelor financiare, Universitatea Suceava, ar putea să se despartă în această iarna de câţiva jucători importanţi.

Unii handbalişti de la Universitatea urmează să îşi depună, miercuri, memorii la FRH pentru a deveni liberi de contract. Sportivii invocă restantele salariale din ultimele două luni. Adevăratul motiv pentru care aceştia vor să părăseasca Suceava este, din câte se pare, masura de diminuare a contractelor, luata recent de conducerea clubului.

CSU Suceava propune diminiuarea salariilor pentru a putea rezista până la finalul anului 2011. Măsurile luate au drept scop dimensionarea cheltuielilor în raport cu capacitatea de atragere de fonduri, neavând legătură cu jucătorii.

S-a ajuns în această situaţie deşi principalii finanţatori : Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava nu şi-au diminuat contractele de finanţare deşi este an de criză, ci s-au menţinut la nivelul de anul trecut. Calităţile sau randamentul jucătorilor nu au fost punctul de pornire în aceaste negocieri, ci numai problema financiară apărută datorită creşterii fireşti a contractelor jucătorilor, concomitent cu performanţele realizate în anii anteriori.

Rezolvarea situaţiei existente nu poate fi găsită decât prin înţelegerea jucătorilor cu contracte mai mari, prin diminuarea acestora pe o perioadă determinată(până la 1 iulie 2011). Evident, acest lucru poate duce la plecări de jucători.Cei ce vor rămâne vor avea contracte clare şi ferme precum şi un climat propice sportului de performanţă.

Am preferat să declanşăm aceste discuţii acum, pentru ca jucătorii ce nu vor accepta diminuarea contractelor să se poată transfera în timp util la alte echipe. Sperăm ca până la meciul cu CSM Oradea negocierile să ia sfârşit, iar cei rămaşi să continue parcursul bun din turul de campionat”, se arata într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al clubului, www.csusuceava.ro.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "UPD Situaţie tensionată la CSU"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*