Unde sunt banii dumneavoastră?

15,7 miliarde de lei vechi. Aceasta este suma care a intrat pe hartie in visteria clubului de fotbal Cetatea pe parcursul anului calendaristic 2009.

Dupa o scurta retrospectiva a declaratiilor pe care finantatorii echipei le-au dat in ultimul an, coroborate cu hartoagele de care pretind ca beneficiaza cei doi presedinti care au condus destinele Cetatii in 2009, suma pare ca s-a dus in van, cheltuielile neavand nicio justificare in performantele gruparii de pe Areni.

Inceputul de an a fost saracacios pentru Cetatea, echipa suceveana fiind nevoita sa se descurce in primul trimestru a lui 2009 cu doar 1,7 miliarde de lei vechi proveniti dintr-o rectificare a bugetului pe anul precedent.

Situatia financiara a clubului de pe Areni avea sa intre pe un fagas normal odata cu votarea bugetului local, de unde, in data de 9 aprilie 2009, in conturile Cetatii au fost virate 5,6 miliarde de lei vechi. Doua saptamani mai tarziu, Ioan Radu descaleca pentru a treia ora la carma echipei.

Un simplu calcul ne duce la concluzia ca presedintele Ciprian Anton ar fi trebuit sa aiba la dispozitie pentru recent incheiatul tur de campionat 6,4 miliarde de lei, reprezentand restul de banii din bugetul pe 2009, plus alte 2 miliarde provenind din transferul lui Rohetki si Onciu la Ceahlaul. In total: 8,4 miliarde.

Reala suma de care a benificiat Cetatea in aceasta toamna este insa invaluita intr-o perdea de fum. Mult anuntata revolutie a transparentei pe care clameaza ca a adus-o Ciprian Anton, nu exista in realitate. Desi salariile jucatorilor au fost reduse drastic in vara, actualii componenti ai lotului sucevean nu si-au incasat drepturile financiare din luna octombrie, iar valoarea primelor restante a ajuns la finalul turului la 500 de milioane de lei vechi.

E de datoria municipalitatii si a celor doi presedinti care au condus echipa in 2009 sa explice opiniei publice urmatoarele aspecte:
1. Unde s-a dus acest maldar de bani publici daca nu in conturile clubului Cetatea?
2. Daca acesti bani au ajuns intr-adevar pe Areni, cine trebuie sa plateasca pentru managementul dezastruos de la echipa, ajunsa pe locul 15 in clasament, cu conturile goale si datorii catre actualii jucatori si catre cei indepartati in vara?

Sumele de care ar fi trebuit sa beneficieze Cetatea in 2009:

– 1,7 miliarde lei vechi constand in rectificarea bugetului pe 2008;

– 12 miliarde lei vechi constant in bugetul echipei pe 2009, votat in CL (5,6 – tur, 6,4 – retur);

– 2 miliarde de lei vechi, constant in suma de transfer a jucatorilor Rohetki si Onciu la Ceahlaul.

De fiecare dată când domnul primar Ion Lungu a promis că ne dă nişte bani a făcut-o şi de aceea sunt convins că aşa se va întâmpla şi de această dată. Sper ca jucătorii să înţeleagă şi să fie siguri că primarul este alături de Cetatea Suceava

Ciprian Anton (9 decembrie 2009)

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Unde sunt banii dumneavoastră?"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*