Un vis tot mai îndepărtat

La începutul anului 2009 conducerea Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava prezenta proiectul noului campus universitar. O investiţie ce ajungea până la 300 de milioane de euro şi se întindea pe o suprafaţă de 30 hectare în zona Moara. În forma prezentată, proiectul prevedea, pe lângă grădina botanică, parcul dendrologic, casa de cultură a studenţilor, muzeul, bibilioteca universitară sau căminele studenţeşti şi un bazin olimpic, un stadion, dar cel mai important, o Sală Polivalentă! Adrian Graur, Rectorul Universităţii, preciza la acea vreme că lucrările de construcţie ar trebui începute în cursul anului 2010. De la bun început însă, sucevenii au fost avertizaţi că investiţia va demara doar dacă anumite promisiuni de finanţare vor fi concretizate.

Iar promisiunile nu s-au lăsat aşteptate. În ajunul alegerilor din primăvara anului 2009, fostul şi actualul Primar al Sucevei, Ion Lungu a atins coarda sensibilă a alegătorilor şi anunţa în presă: “Chiar zilele trecute am avut întrevederi cu potenţiali investitori în domeniul sportiv, respectiv într-o sală polivalentă.“ În luna mai, CS Universitatea reuşea să surprindă pe toată lumea şi juca finala Challenge Cup cu deţinătoarea trofeului, UCM Reşiţa. Discutiile şi implicit promisiunile au aprins din nou imaginaţia suporterilor suceveni. S-au făcut eforturi foarte mari. atât de conducerea clubului universitar, cât şi de cea a municipiului şi judeţului, pentru ca o sală de sport a unui Liceu Sportiv să fie acceptată ca şi gazdă a finalei. Necesitatea unei Săli Polivalente s-a văzut în cererea de bilete pentru finală! Persoane, care peste noapte s-au îndrăgostit de handbal, işi doreau să asiste la decernarea trofeului!

La începutul anului 2010 titulatura proiectului s-a transformat în “Centru de Excelenţă pentru handbal“. Reţeta însă a rămas aceeaşi. Promisiuni de investiţii cu banii proveniţi acum de la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Cu gândul la banii de la Minister citim în presă o declaraţie, poate cea mai realistă dintre toate, a Preşedintelui Federaţiei Române de Handbal. “Sportul este în moarte clinică. Suntem nevoiţi să jucăm meciuri în sălile construite de Ceauşescu. Am ajuns să ne certăm între noi, preşedinţii de federaţii, pentru bani şi pentru închirierea sălilor. Noi am înaintat către minister un necesar de 111 miliarde de lei vechi pentru anul 2010, însă ni s-a aprobat sub 50 de procente, dar am fost înţelegători, pentru că este această criză.“ a spus Cristian Gaţu pentru Mediafax.

Şi uite aşa, a mai trecut un an, iar suporterul sucevean aşteaptă o nouă partidă decisivă de Challenge Cup a favoriţilor în aceeaşi sală a Liceului Sportiv. După înfrângerea de la Ljubljana “studenţii” suceveni ar fi avut nevoie de susţinerea a peste 2 mii de suporteri. Probabil, la modestia care-i caracterizează, s-ar mulţumi şi dacă cei care vor ocupa cele 400 de locuri ale salii i-ar încuraja pe durata a tuturor celor 60 de minute de sâmbătă. La ultimul meci “acasă” din Challenge Cup s-a vazut că si acest vis e greu realizabil.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Un vis tot mai îndepărtat"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*