Un sucevean va fi portdrapelul României la Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud

Marius Petru Ungureanu (23 ani), sportiv care inceput sa practice biatlonul la Clubul Sportiv Scolar Vatra Dornei, sub indrumarea antrenorilor Adrian si Magdalena Potinga, va fi purtatorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna care se vor desfasura la PyeongChang, în Coreea de Sud, în perioada 9-25 februarie, a decis joi, in unanimitate, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Român. “Sunt mandru sa port drapelul Romaniei. Suntem o echipa si speram sa obtinem rezultate onorabile la Jocurile Olimpice”, a declarat Ungureanu.

Ma bucur pentru votul unanim pe care Petru Ungureanu l-a primit pentru a fi purtatorul de drapel al delegatiei Romaniei„, a spus Mihai Covaliu, presedintele COSR. „S-a optat pentru un sportiv tânar pentru a transmite un mesaj de încurajare tinerilor participanti. Este o frumoasa predare de stafeta, de la o sportiva atât de titrata cum e Eva Tofalvi, aflata la a sasea participare si purtator de drapel la trei editii, la un tânar debutant. Îl felicit si ma bucur pentru el„, a adaugat Mihai Covaliu.

CSM Dorna Vatra Dornei are doi sportivi calificati la Olimpiada din Coreea de Sud, este vorba de Dorin Dumitru Velicu si Maria Marinela Mazilu. Pregatiti de antrenoarea Delia Ivas, cei doi vor concura in proba de skeleton. Alti doi sportivi formati la scoala sporturilor de iarna din Vatra Dornei, Cosmin Atodiresei si Stefan Musei, actualmente legitimati la CSU Pitesti, vor concura la PyeongChang in proba de sanie – dublu masculin. Potrivit deciziei CE al COSR, România va fi reprezentata de 26 sportivi la sapte dintre cele 15 discipline înscrise în programul competitiei olimpice din acest an, este vorba schi alpin, schi fond, sarituri cu schiurile, biatlon, sanie, bob si skeleton.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Un sucevean va fi portdrapelul României la Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*