Un sucevean la Olimpiadă

Comitetul Sportiv si Olimpic Roman a prezentat lista sportivilor care vor reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, ale caror intreceri vor avea loc in perioada 7-23 februarie. Printre cei 24 de sportivi romani calificati la competitia din Rusia se numara si Dorin Velicu (27 ani), sportivul legitimat in prezent la Clubul Sporturilor de Iarna din Vatra Dornei urmand sa concureze in proba de skeleton.

Octavian Pungovschi, directorul CSI Vatra Dornei, considera ca prezenta lui Dorin Velicu la o competitie de o asemenea anvergura este un lucru important pentru imaginea judetului Suceava si spera intr-un rezultat cat mai bun al sportivului dornean pe pista de la Soci. „Prezenta lui Dorin Velicu la Jocurile Olimpice reprezinta foarte mult pentru el ca sportiv, pentru noi ca si club, dar si pentru imaginea judetului Suceava in general. E competitia suprema a sporturilor de iarna si stiu ca si-a dorit foarte mult sa ajunga acolo, mai ales ca, la 27 de ani, este oarecum pe final de cariera. Sper sa obtina un rezultat cat mai bun, sa nu se faca de rusine. El a castigat cam tot ce s-a putut castiga pe plan national, unde este multiplu campion inca de la juniori, insa va fi foarte greu sa se aproprie de podium la o competitie de o asemenea anvergura cum este Olimpiada, unde vor participa cei mai buni sportivi din lume. Inca nu suntem o forta in skeleton. Important este insa ca participa”, a spus Octavian Pungovschi.

Plecarea delegatiei României spre Soci este programata pentru marti, 28 ianuarie.

La ultima editie a Jocurilor Olimpice de iarna, Vancouver 2010, România a avut 28 de sportivi, printre care si Petrica Hogiu, legitimat pe atunci la CSI Vatra Dornei.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *