Un sucevean este primul campion mondial la MTB

Ciclistul sucevean Vlad Dascalu a intrat in istorie, fiind primul sportiv roman devenit campion mondial de Mountain Bike. Acesta s-a incununat cu titlul suprem, dupa ce a castigat ultima etapa de cross country din cadrul Campionatului Mondial Under 23, desfasurata vinerea trecuta la Mont-Sainte-Anne, in regiunea Quebec din Canada.

Legitimat la echipa spaniola Brujula Bike Racing Team, Vlad Dascalu a obtinut odata cu titlul mondial si biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. “Sunt foarte fericit. Nu pot sa descriu senzatia pe care o am acum. Nu-mi vine sa cred”, a declarat sportivul originar din Falticeni, imediat dupa cursa de vineri, in care a depasit doi rutieri din Elvetia.

Pana acum, singura participare a unui ciclist român la mountain bike la Jocurile Olimpice a fost la editia din 2004, atunci când Ovidiu Oprea se clasa pe locul 37 la Atena. În luna iulie a acestui an, Vlad Dascalu a devenit primul campion european la ciclism din istoria României.

În vârsta de 21 de ani, sportivul nascut în Falticeni a cucerit aurul la Campionatul European de Mountain Bike sub 23 de ani de la Brno. Vlad Dascalu a emigrat la vârsta de 9 ani în Spania, iar in 2017 a debutat în Cupa Mondiala, pentru formatia româneasca Dinamo BikeXpert, alaturi de care a obtinut trei locul 5. S-a transferat apoi în Spania, tara sa de adoptie, iar în acest moment este cel mai promitator tânar ciclist din Europa la Mountain Bike.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Un sucevean este primul campion mondial la MTB"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*