Un nou titlu universitar pentru USV

Echipa Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava a devenit pentru al doilea an consecutiv campioana universitara la handbal masculin. Formatia condusa de Petru Ghervan, Adrian Chirut si Iulian Andrei si-a aparat cu succes trofeul, dupa ce s-a impus miercuri, in sala “Dumitru Bernicu” din Suceava, in finala competitiei, in fata reprezentativei Universitatii din Pitesti, cu scorul de 39-23.

Gruparea suceveana a transat soarta finalei inca din prima repriza, incheiata cu scorul de 19-9, astfel ca si-a permis sa faca si spectacol la cateva faze finalizate de Andrei Olariu si Mihai Sandu. Chirut si compania au ajuns in finala, dupa ce au castigat grupa din care au facut parte cu doua victorii: 37-24 cu Universitatea “Ovidius” Constanta si 36-33 cu Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau. Podiumul competitiei a fost completat de echipa Universitatii “Vasile Alecsandri” din Bacau, care s-a impus in finala mica, cu scorul de 33-22, in fata reprezentativei Universitatii “Transilvania” din Brasov. Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti a terminat pe locul 5.

Odata cu titlul national, echipa Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava si-a castigat si dreptul de a participa la Campionatul European Universitar ce va avea loc in Portugalia. Anul trecut, USV a castigat competitia europeana.

Universitatea “Stefan cel Mare” a mizat la Campionatul Universitar pe urmatorul lot de jucatori: Cristian Tcaciuc, Eduard Duman – Bogdan Baican, Gabriel Burlacu, Catalin Costea, Andrei Olariu, Sebastian Polocoser, Alin Petrea, Mihai Sandu, Andi Tofanel, Adrian Tirzioru si Gabriel Cotinghiu.

Universitatea din Suceava merita acest titlu. E un trofeu scontat. La noi handbalul universitar este la el acasa in Universitate. Noi nu adunam sportivi de la alte echipe si avem sansa sa castigam competitia aceasta an de an, daca lucrurile vor functiona la fel. Vocatia pentru performanta a Universitatii este limpede”, a declarat antrenorul Petru Ghervan.

Mihai Dimian militeaza pentru construirea unei sali polivalente in Suceava

Prezent la festivitatea de premiere de la final, rectorul interimar al USV, Mihai Dimian, a subliniat ca municipiul Suceava are nevoie urgenta de o sala polivalenta pentru ca handbalul local sa poată performa la nivel national si chiar european. “Ne dorim construirea unei sali polivalente in Suceava. Daca nu se poate la nivelul orasului, avem proiectul din campusul 2 al Universitatii. Si intr-un caz si-n altul, trebuie insa finantare. Partea buna este ca o sala polivalenta se intretine din activitatile care se desfasoara acolo. Pe langa activitatile sportive, poate gazdui si concerte, iar inchirierea salii aduce venituri care ar face aceasta investitie sustenabila. Invit consilierii locali si consilierii judeteni sa se gandeasca daca nu este o investitie foarte buna pentru judet. Daca ministerul sau guvernul nu aloca fonduri in cel mai scurt timp, trebuie sa incercam o investitie la nivel local. Suntem singurul judet din regiunea Moldovei, si probabil singurul din tara, care nu are o sala polivalenta. Lipsa infrastructurii afecteaza si rezultatele echipei din Liga Nationala. Daca vrem sa mergem in cupele europene, este nevoie de suportul publicului, este nevoie de o finantare prin intermediul biletelor vandute si atunci putem mentine si jucatori foarte buni pe care ii avem la Suceava”, a spus rectorul-interimar Mihai Dimian.

Campionatul National Universitar 2018 a fost organizat de Ministerul Educatiei Nationale, prin Federatia Sportului Scolar si Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, prin Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Federatia Româna de Handbal, Clubul Sportiv Universitatea din Suceava, Asociatia Judeteana de Handbal Suceava, Liceul cu Program Sportiv din Suceava si Scoala Gimnaziala „Ion Creanga” din Suceava.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Un nou titlu universitar pentru USV"

  1. Noi sucevenii avem noroc de Universitate ca avem handbal de liga I si asa dupa cum se precizeaza in articol SUNTEM SINGURUL JUDET CARE NU ARE SALA POLIVALENTA SI UNDE CONSILIUL JUDETEAN NU SPRIJINA SPORTUL DE PERFORMANTA CONFORM LEGII , in schimb liderii CONSILIULUI JUDETEAN SI MUNICIPAL AU „INTERESE PROPRII ” DIN BELSUG ……

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*