Un nou început la Unirea

Puglistii suceveni au pus punct si au luat-o de la capat dupa trecerea in eternitate a regretatului antrenor Doru Iftime, omul care pana in toamna anului trecut s-a ocupat de destinele boxului local. Mutati cu bagaje, manusi si sperante la sala Unirea, acolo unde se antreneaza de patru luni sub comanda lui Anducu Vornicu (foto), boxerii suceveni se pregatesc intens pentru competitiile nationale programate in aceasta primavara.

Primul puglist sucevean care a urcat in ring in intrecerile nationale din acest an a fost Nicu Bondar, care a participat in urma cu doua saptamani la Cupa Romaniei pentru juniori de la Horezu (Valcea). Pugilistul de la Csm Suceava a avut insa nesansa de a-si incrucisa manusile inca din primul tur cu campionului national en-titre al categoriei 52 de kilograme, resiteanul Marian Ruta, in fata caruia a fost declarat invins la puncte.

Urmatorii sunt Ionut Vornicu si Lazar Nechita, cei doi urmand sa reprezinte clubul Csm Suceava la Cupa Romaniei pentru seniori, competitie ce va avea loc intre 12 si 17 martie, la Bacau. “Ionut Vornicu si Lazar Nechita sunt doi sportivi foarte talentati cu care am lucrat foarte mult in ultima perioada si in care imi pun mari sperante la o medalie nationala in acest an”, a declarat antrenorul sucevean Anducu Vornicu.

In varsta de 22 de ani, Ionut Vornicu practica boxul mai bine de doi ani de zile si va concura la categoria 60 de kilograme, in vreme ce Lazar Nechita are doar 17 ani, dintre care ultimii trei petrecuti in boxul de performanta, iar la editia din acest an a Cupei Romaniei intentioneaza sa urce in ring la 69 de kilograme.

Daca baietii sunt inca in cautarea primelor medalii, pentru colega lor de club, Lacrimioara Perijoc, anul 2013 va consemna un nou pas in cariera: trecerea la seniori. Componenta a lotului national de box feminin, Perijoc va debuta in competitile nationale din acest an in luna aprilie, la Cupa Romaniei pentru senioare, acolo unde Lacrimioara va urca in ring in incercarea de a-si apara cele doua medalii de aur cucerite anul trecut la tineret. “Lacrimioara este in fata primului an la seniori. Va fi un pic mai greu pentru ea aceasta trecere. Este de ceva vreme in pregatiri cu lotul national, alaturi de care a efectuat si un cantonament montan la Forban, tin legatura cu domnul antrenor Lacatus si am convenit ca este mai bine sa se pregateasca la lot, un are conditii mult mai bune”, a precizat antrenorul Anducu Vornicu, care in ultimele patru luni a facut o munca de voluntariat, fara sa primeasca inca niciun leu din partea autoritatilor pentru pregatirea boxerilor suceveni. “Asteptam sa se voteze bugetul local. Deocamdata, platesc din banii mei fructele, medicamentatia si ce mai au nevoie acesti copii”, spune Anducu.

Anducu Vornicu are in acest moment la antrenamente cinci sportivi, mezinul lotului fiind Sebastian Alucai, in varsta de doar 13 ani, care va urca in ring la Cupa Romaniei pentru cadeti, programata la jumatatea lui mai.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Un nou început la Unirea"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*