Un meci, o speranţă

Meci caritabil în sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava, acolo unde fostele glorii ale handbalului local au revenit pe teren pentru un scop nobil: ajutorarea lui Cosmin Dragu, un copil de 14 ani care suferă de distrofie musculară progresivă.

Evenimentul nu a rămas fără ecou în rândul sucevenilor, peste 300 de persoane, majoritatea elevii, luând loc în tribune în schimbul modicei sumei de 5 lei, atât cât a costat un bilet de intrare. Iar cei prezenți pe teren au dat un răspuns pe măsură. Echipa albastră, formată din actuali profesori de la LPS, pe de o parte, și echipa albă, alcătuită din foști jucători de la Ambro Suceava, de cealaltă parte, au oferit un spectacol atractiv, încheiat așa cum se cuvine unui meci demonstrativ, la egalitate, scor 27-27, cu largul concurs al maestrului de ceremonie, profesorul Ilie Pâțu, cel responsabil cu butoanele tabelei de marcaj din sala LPS.

Astfel, pentru echipa albastră, formată în principal din profesori de la LPS și USV, au jucat: Dumitru Bernicu, Răzvan Bernicu, Petru Brândușe, Iulian Dugan, Vasile Moșuc, Florin Leuciuc, Petre Poenaru, Ionel Țugurlan, Marius Balacon, Ionel Bădeliță și Răzvan Andreica.

De partea cealaltă de teren, pentru echipa în alb, au evoluat: Ciprian Rădășanu, Sorin Chirilă, Aurel Rusu, Nicu Târnovan, Florin Zarojan, Sorin Tcaciuc, Ciprian Rusu, Cătălin Babiuc, Marius Florea, Doru Alexa, Lucian Gagiu, Mihai Petroneac și Codriță Hostiuc.

Vizibil emoționat, Cristinel Dragu, a ținut să le mulțumească celor din conducerea Liceului cu Program Sportiv pentru “speranța” oferită lui Cosmin. “Mă bucur că am găsit niște oameni cu suflet mare aici și țin să le mulțumesc pentru această bucurie adusă lui Cosmin. Noi, ca părinți, încercăm să-i mai dăm o speranță copilului nostru. Sănătatea este mai presus de toate și trebuie să facem tot ce putem pentru copii noștrii, pentru că ei reprezintă viitorul nostru”, a spus Cristinel Dragu.

La rândul său, directorul Ioan Radu, s-a declarat impresionat de cazul lui Cosmin Dragu și a precizat că acțiunea de ieri poate fi un exemplu despre cum oamenii din sport să fie alături de cei aflați în suferință. “Am fost impresionat de cazul acestui copil. Inițial, părinții lui au vrut să meargă din clasă în clasă pentru a strânge de la fiecare cât poate, dar am considerat că nu ar fi avut succesul pe care cred că l-a avut acest meci. Din păcate, cazuri de această natură mai există, dar poate fi un început. Așa cum s-au strâns cei de la handbal, și la celelalte sporturi ne putem aduna la asemenea acțiuni prin care să ne manifestăm grija pentru cei aflați în suferință”, a spus directorul LPS.

La finalul meciului demonstrativ, Cosmin Dragu a primit din partea organizatorilor evenimentului o medalie și invitația de a participa sâmbătă la meciul de Liga Națională dintre CS Universitatea Suceava și Știința Bacău, ocazie cu care va continua și strângerea de fonduri.

Originar din localitatea Cristești, județul Botoșani, Cosmin Dragu suferă de distrofie musculară progresivă de tip Duchen, iar medicii I-au dat coplilului un pronostic extrem dur: nu va prinde vârsta de 25 de ani. Singura șansă al lui Cosmin ar fi un transplant de celule stem în China, dar pentru asta familia are nevoie de 30.000 de euro, suma la care părinții băiețelului nici nu îndrâznesc momentan să viseze.

Cazul lui Cosmin Dragu este prezentat pe larg pe pagina de web www.dragu-cosmin.blogspot.ro. Totodată, părinții au deschis și un cont pentru ajutorarea lui Cosmin, cont ce are codul RO 96CECEBT0108RON0368718, la sucursala Botoșani a CEC Bank.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *