Un croat s-a impus la Suceava

Rutierul croat Matja Kvasina a castigat cea de-a cincea etapa a Turului Ciclist al Romaniei, disputata azi pe o distanta de 161 de kilometri, intre Siret si Suceava. Legitimat la echipa Tusnad Cycling Team, Kvasina a trecut linia de sosire cu timpul de 3 ore, 46 de minute si 12 secunde, croatul fiind urmat, de romanul Andrei Nechita si de ucraineanul Denys Karnuluin, toti fiind cronometrati in acelasi timp.

Considerata cea mai complexa de pana acum, etapa de astazi a inceput sa se anime de la kilometru 16, unde ucraineanul Golovash a castigat primul sprint intermediar. Plutonul a inceput sa se faramiteze inainte de prima catarare a zilei, cea de la Sucevita, unde s-a impus spaniolul Joaquin Sobrino. Pe coborare, plutonul s-a rupt din nou in cateva grupuri si mai mici, 40 dintre ciclisti avand un avans de un minut inainte de cea de-a doua catarare a zilei, cea de la Trei Movile, adjudecata in cele din urma de Victor De La Parte (Tableware). Romanii si-au tras partea leului la cel de-al doilea sprint intermediar, cel de la Campulung Moldovenesc, unde s-a impus Eduard Grosu, component al echipei nationale. Grupul din fata cursei avea sa se rupa inainte de ultimul sprint al zilei, cel de la Gura Humorului, castigat de catre ucraineanul Iuri Leontenko. In ultimii 25 de kilometri ai etapei, cei aproximativ 15 rutieri ramasi in frunte au conlucrat excelent, 7 dintre acestia, printre care si romanul Andrei Nechita, trecand linia de sosire la Suceava cu un avans de peste doua minute in fata grupului purtatorului tricoului galben.

Gratie succesului de azi, croatul Matja Kvasina a preluat si tricoul galben, devenind lider in clasamentul general, cu un avans de doar doua secunde in fata castigatorului de anul trecut, romanul Andrei Nechita. Tricoul verde al cataratorilor a ramas in posesia ucraineanului Anatoli Pahtusov (Lampre), iar cel rosu al sprinterilor este detinut in continuare de Oleksandr Golovas de la nationala Ucrainei. Tricoul albastru pentru rutierul român cel mai bine clasat a fost pastrat de Nechita, iar tricoul alb-tricolor acordat pentru cel mai bun tânar român a fost preluat Valentin Plesca, de la echipa nationala. Tricoul alb, pentru cel mai combativ rutier, este purtat in continuare de catre grecul Tamouridis.

Pe langa tricourile distinctive, la festivitatea de premiere din fata Prefecturii, organizatorii Turului au tinut sa acorde cate un tricou galben si reprezentantilor institutiilor sucevene care au pus umarul la buna desfasurare a etapei de astazi. Astfel, printre cei premiati s-au numarat consilierul judetean Neculai Barba si presedintele Asociatiei Judetene “Sportul pe Toti” Suceava, Mihai Androhovici.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Un croat s-a impus la Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*