Noutăţi despre noul stadion

În ajunul meciului dintre Rapid Suceava şi Petrolul Ploieşti, primarul Ion Lungu a reluat promisiunile despre construirea unui stadion nou. Şeful administraţiei locale a enumerat principalii indicatori tehnico-economici ai viitoarei arene sportive. Aceştia urmează să fie supuşi aprobării în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local.

Ion Lungu a anunţat că noul stadion va costa 18 milioane de euro fără TVA şi are o durată de realizare de 36 de luni. Primarul municipiului Suceava a precizat că arena va avea şi o pistă de atletism cu opt culoare.

Ion Lungu„Noi avem un studiu de prefezabilitate şi vom intra în şedinţa de joi a Consiliului Local cu aprobarea indicatorilor pentru construirea unui stadion cu 15.000 de locuri în municipiul Suceava. Voi da date la momentul potrivit, dar sunt şanse reale să putem finanţa acest stadion din alte fonduri, nu din credite. Lista principalilor indicatori tehnico-economici ai stadionului cuprinde 15.000 de locuri pentru spectatori şi o pistă de atletism cu 8 culoare. Au fost multe discuţii dacă să facem pista de atletism. Am avut discuţii şi cu reprezentanţii Universităţii, care ne-au solicitat să cuprindem şi o pistă de atletism. Pe alte stadioane nu s-a mai făcut pista de atletism, dar în acele localităţi sunt 2-3 stadioane. Ca indicatori mai avem 26.485 de metri pătraţi pentru spaţii verzi şi parcuri, 9.694 de metri pătraţi pentru circulaţie pietonală, 4.155 de metri pătraţi pentru parcări şi 1.010 metri pătraţi pentru trotuare. Eu zic că avem şanse să facem şi trebuie să facem un stadion nou la Suceava. Este un lucru care nu ne face cinste, vor veni mulţi în această perioadă de campanie electorală să comenteze că meciul cu Petrolul se joacă la Botoşani. Asta este situaţia, astăzi nu ne permitem să facem investiţii în stadionul vechi, trebuie să ne concentrăm ca să facem un stadion nou”, a declarat Ion Lungu.

Primarul Sucevei ţine pumnii strânşi Rapidului pentru meciul cu Petrolul Ploieşti, programat joi, de la ora 18:30, în cadrul optimilor Cupei României.

“Am mai dat 500 de milioane de lei vechi la echipa de fotbal în această săptămâna. Avem date 8 miliarde din cele 10 pe care le-au licitat în acest an cei de la Rapid. Le doresc mult succes în meciul de joi din Cupa României”, a spus Ion Lungu.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

10 Comentarii la "Noutăţi despre noul stadion"

  1. Ce cacat de proiect. Nu mai face nimeni stadioane cu pista de pe vremea comunismului si ne apucam noi la Suceava de unul nou….

  2. El vrea pista nu stie ca daca e cu pista automat tribunele o sa fie mai departe de gazon..si stadionu o sa fie mai naspa da il doare pe el undeva la cat de des merge ciobanu pe stadion de unde sa stie

  3. Stati linistiti ba baieti..oricum nu o sa se faca stadion cu pista si fara pista..asa ca o sa nu e cazul sa ne bucuram degeaba..

  4. Se putea sa nu faca taranu inca o prostie.. pista vietii.

  5. Trebuie sa intelegem cu totii, indiferent daca se va face acum, peste un an, doi, zece, sau nu se va face niciodata… acum e un moment foarte important pentru ca se aproba niste indicatori, proiecte, etc. Si odata adoptat proiectul in consiliu greu il schimbi, chiar daca proiectul va fi aruncat intr-un sertar pana se vor gasi bani. In momentul in care se gasesc bani, cineva doar il va executa. Deci raul trebuie starpit din fasa, iar proiectul trebuie modificat si facut fara pista. Pe 12 ha, se poate face un stadion compact de 15.000- 16.000 locuri, iar langa un teren de antrenament cu pista si cu o tribuna de 500 de locuri, cum au si altii. Si ramane loc si de sala si te tot. Actualul stadion Areni e amplasat pe o suprafata de 2.8 ha, adica sala si cladirea CSM-ului, vestiarele, parcarea din spate,ajf si tot ce e acolo. Deci pe 12 ha, trageti si voi concluzii cate se pot face.

  6. Erată: pista va avea 9 culoare, unul va fi culoar de zbor către Prelipca, iar stadionul se va numi „Bocăneală”.

  7. VRAJELI ELCTORALE…PESTE 3 ZILE VIN ALEGIRELE….

  8. Cind construiesti ceva gandesti si la viitor nu la o chestie de moment.Asa s-au contruit toate in orasul asta, stradute inguste si inghesuite, cladiri de asemenea dupa cum i-a taiat capul pe fiecare.Acum un stadion micut si cu pista de atletism. Capete minunate mai avem in orasul asta.

  9. Nu doresc sa mai plusez cu neincredere in vorbele primarului . In schimb ,astept sa vad rezultatul final . Din clipa in care va incepe constructia acestei arene sportive , primarul Ion Lungu va fi iertat de toate gafele pe care le-a facut . Vom uita totul , numai sa se tina de cuvant !

  10. Si inca ceva , dom’le primar . Daca veti primi fonduri de la UE , construiti stadionul fara pista . Aceasta poate fi amplasata in jurul complexului , gasiti voi un loc pentru ea , doar aveti ingineri de ingineri la un asemenea proiect .

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*